Prima pagină » Magazin » REȚETE PAȘTE 2013. Pulpă de miel pe pat de ceapă și usturoi verde

REȚETE PAȘTE 2013. Pulpă de miel pe pat de ceapă și usturoi verde

REȚETE PAȘTE 2013. Pulpă de miel pe pat de ceapă și usturoi verde

Tradiția spune că pe MASA DE PAȘTE trebuie să avem diferite preparate precum CARNE DE MIEL, DROB DE MIEL, cozonac și PASCĂ, pe lângă obișnuitele ouă roșii. Pentru a veni în ajutor, concurenta Ioana Tecșa de la MASTERCHEF, sezonul 2 a propus o REȚETĂ DE PAȘTE – pulpă de miel cu rozmarin, pe pat de ceapă și usturoi verde.

Pentru rețeta Ioanei Tecșa este nevoie de două kilograme de CARNE DE MIEL PULPĂ cu os, piper proaspăt măcinat, sare, 3-4 roșii , 80 ml ulei de măsline, 2 legături usturoi verde, 3 legături ceapă verde, 2 crenguțe de rozmarin proaspăt, 1/2 căpățână de usturoi.

Separat, se prepară marinata din 250ml vin alb sec, 50 ml oțet balsamic, 100ml ulei de măsline, două crenguțe de rozmarin proaspăt, mărunțit, o crenguță de cimbrișor proaspăt, mărunțit, 2-3 foi de fafi, 100g de arpagic, doi câței de usturoi zdrobiți, o linguriță de zahăr brun, sare și boabe de piper.

Rețeta este destul de simplă. Se amesteceă toate ingredientele pentru marinată, se pune PULPA DE MIEL într-un castron și se amestecă. Apoi, se înfoliază și se dă la frigider până a doua zi.

După acești pași, cuptorul trebuie preîncălzit la 220 de grade, se scoate CARNEA DE MIEL și se fac incizii pentru a înfige usturoiul și rozmarinul, se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor, într-o tavă, timp de o oră-o oră și jumătate. După aproximativ 30-45 de minute, carnea trebuie întoarsă și stropită cu vin alb sec.

Când se apropie de final, adăugăm în tavă, lângă PULPA DE MIEL, ceapa și usturoiul verde, trase în prealabil în tigaie cu roșiile blendate.