REȚETE PAȘTE 2013. Pulpă de miel pe pat de ceapă și usturoi verde

REȚETE PAȘTE 2013. Pulpă de miel pe pat de ceapă și usturoi verde
Publicat: 04/05/2013, 14:03
Actualizat: 06/08/2014, 01:27

Tradiția spune că pe MASA DE PAȘTE trebuie să avem diferite preparate precum CARNE DE MIEL, DROB DE MIEL, cozonac și PASCĂ, pe lângă obișnuitele ouă roșii. Pentru a veni în ajutor, concurenta Ioana Tecșa de la MASTERCHEF, sezonul 2 a propus o REȚETĂ DE PAȘTE – pulpă de miel cu rozmarin, pe pat de ceapă și usturoi verde.

Pentru rețeta Ioanei Tecșa este nevoie de două kilograme de CARNE DE MIEL PULPĂ cu os, piper proaspăt măcinat, sare, 3-4 roșii , 80 ml ulei de măsline, 2 legături usturoi verde, 3 legături ceapă verde, 2 crenguțe de rozmarin proaspăt, 1/2 căpățână de usturoi.

Separat, se prepară marinata din 250ml vin alb sec, 50 ml oțet balsamic, 100ml ulei de măsline, două crenguțe de rozmarin proaspăt, mărunțit, o crenguță de cimbrișor proaspăt, mărunțit, 2-3 foi de fafi, 100g de arpagic, doi câței de usturoi zdrobiți, o linguriță de zahăr brun, sare și boabe de piper.

Rețeta este destul de simplă. Se amesteceă toate ingredientele pentru marinată, se pune PULPA DE MIEL într-un castron și se amestecă. Apoi, se înfoliază și se dă la frigider până a doua zi.

După acești pași, cuptorul trebuie preîncălzit la 220 de grade, se scoate CARNEA DE MIEL și se fac incizii pentru a înfige usturoiul și rozmarinul, se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor, într-o tavă, timp de o oră-o oră și jumătate. După aproximativ 30-45 de minute, carnea trebuie întoarsă și stropită cu vin alb sec.

Când se apropie de final, adăugăm în tavă, lângă PULPA DE MIEL, ceapa și usturoiul verde, trase în prealabil în tigaie cu roșiile blendate.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O mitralieră telecomandată, similară cu cea din filmul „Șacalul”, cu Bruce Willis, este produsă de...
Ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană, la o zi după înmormântare: 'Nu trebuie...
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Orașul din România în care casele de peste 1,5 milioane se vând ca pâinea caldă....
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea...
Povestea incredibilă a „celui mai modificat om din lume”. S-a mutat în altă țară ca...
A dispărut ca prin magie: O femeie i-a păcălit pe toți membrii unui club de...
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un...
Nu mai cumpăra ACESTE 7 alimente congelate. Se găsesc în toate supermarketurile din România! Ce...
Muncitori înghițiți de pământ la Săpoca, în Buzău. Trei au fost scoși în viață, al...
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Ei sunt Florin și Axinia, doi dintre cei 9 români care au murit în urma...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce fel de dubă poți să conduci cu permis Categoria B?
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Adio, nu te vom uita! Marele cântăreț ne-a lăsat în lacrimi. Am mai pierdut o...
Salariu de vedetă TV. Cât câștigă Irina Fodor
Regina Întunericului și Adriana Bahmuțeanu, replici dure după întâlnirea în taină cu Honorius Prigoană. Ce...
Mike Tyson vs. Jake Paul: Când (ora României) și unde se difuzează online meciul?
Cum îl apără Gabriela Cristea pe Tavi Clonda: “Tu îți permiți să-ți dai cu părerea...
Ioana Ginghină dezvăluie cum arată viața după a treia căsătorie: „Fiecare pune osul la treabă”
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Viitorul celei mai puternice rachete construite vreodată atârnă de un fir de ață