Riscurile pe care le poate avea o cură de detoxifiere
În principiu, detoxifierea nu trebuie confundată cu o cură de slăbire, ci trebuie ținută doar de două ori pe an.
„Detoxifierea completă se realizează atât pentru trup, cât și pentru suflet și nu doar bând sucuri peste sucuri timp de câteva zile. Cura de detox, așa cum o știm, bând doar lichide, este doar o prima etapă, un restart al organismului.
Adevăratul detox se face într-un cadru organizat, relaxat, departe de agitația orașului, în mijlocul naturii, fără nervi și stres. Degeaba bei sucuri timp de o săptămână dacă, în acea perioadă, ești nervos în trafic, stresat la serviciu sau tânjești după mâncarea fast food ori după fel de fel de dulciuri pe care le vezi la tot pasul.
Gândurile negative pot influența procesul de detoxifiere. Gândurile rele declanșează în organism substanțe nocive, astfel că degeaba mănânci și bei sănătos dacă te alimentezi cu energii rele. Îți faci mai mult rău decât bine.
Cura de sucuri nu trebuie făcută brusc. Adică azi mănânci carne de porc, iar, de mâine, bei doar sucuri. Corpul are memorie celulară și îl dezorientezi. E necesară o pregătire în prealabil și o trecere ușoară la cura de detox. Prin sucuri poți elimina, printre altele, și flora intestinală, astfel că e bine să iei probiotice și antiparaziți, întrucât apar modificări și în tranzitul intestinal.
În plus, nu e bine să bei multe sucuri din fructe. Consumați, în mare parte, legume verzi. Sucul de fructe e bun ca desert ocazional, odată la două-trei zile””, spune Carmen Negoiță, promotor al alimentației raw vegane. (Simona Tudorache)