ROCK THE CITY s-a încheiat cu trei ore de Guns N’ Roses

ROCK THE CITY s-a încheiat cu trei ore de Guns N' Roses
Publicat: 02/07/2012, 09:30
Actualizat: 25/06/2013, 15:15

Trupa, al cărei lider este Axl Rose, a venit pentru a doua oară în România, după ce, în 2010, a fost huiduită pentru că a urcat pe scenă cu o întârziere de două ore. La ora 20.00, cele câteva zeci de mii de spectatori invadaseră complexul Romexpo, pentru concertul de încheiere a festivalului Rock the City. Dar, urmând zicala „Dacă m-ai înșelat o dată este vina ta, dacă m-ai înșelat de două ori este vina mea”, cei din public nu s-au grăbit să ocupe locuri în fața scenei, cunoscând obiceiurile de primadonă ale lui Axl Rose. La o jumătate de oră după 20.00, tobele de pe scenă au dat semnalul că trupa își începe concertul. Cu mici, cu bere, o parte dintre spectatori s-au îndreptat spre scena unde Axl Rose, cu pălărie de cowboy și sacou asortat, cânta deja „Welcome to the Jungle”.

Au urmat trei ore cu o trupă Guns N’ Roses mai în formă decât faima ce o preceda de la concertul din 2010, cu un Axl care a schimbat mai multe pălării decât ar fi schimbat, probabil, Maria Antoaneta într-o zi călduroasă la Versailles,cu sound-uri atât de diferite, de la country la balade, riff-uri „supărate” și solo-uri de chitară alternate de acutele solistului. Într-un amestec de glamour și obiceiuri rele din tinerețe (dansul care l-a făcut celebru pe Axl și mișcarea rock cu microfonul), show-ul a inclus artiști invitați, hituri și solo-uri din diferite zone muzicale, efecte pirotehnice și multă fantezie. Căci dacă Axl Rose este situat undeva ca artist, este fix în locul în care își permite, fără să se gândească de două ori să dea frâu liber fanteziei. Astfel, în același show s-au succedat DJ Ashaba – solo de chitară, „Sweet Child O’ Mine”, care a electrizat publicul, Axl așezat la pian și cântând un fragment din „Another Brick in the Wall”, solo care a continuat cu „November Rain” și Bumblefoot care a cântat „Glad to Be Here”. După pauza luată în timpul melodiei artistului invitat, a apărut pe scenă același Axl, dar cu altă pălărie, pentru piesa „Don’t Cry”.

Deja era ora 23.00 și formația nici măcar nu ajunsese la bis-uri. După „Knocking on Heaven’s Door” și „Night Train”, trupa s-a întors pentu un bis care a durat până la 23.30 și care s-a încheiat cu „Patience” și „Paradise City” – ultima piesă fiind acompaniată, pe final, de efecte pirotehnice și confeti roșii.

„Sunteți o mulțime foarte mișto, mai venim pe aici”, a spus Axl în final.

Înainte de show-ul formației Guns N’ Roses au urcat pe scenă membrii trupei Evanescence, care au avut unul dintre cele mai bune show-uri din festival. Solista trupei, Amy Lee, a ținut să mulțumească de mai multe ori publicului român, pe care îl vedeau pentru prima dată. „Suntem recunoscători că suntem aici”, a spus Lee. Cântăreața a vorbit cu publicul, s-a așezat la pian pentru „Lithium” și „My Immortal”, a arborat steagul României lângă pian și a cântat piesa pentru care au venit, în trecut, în București, să filmeze un videoclip – „Bring Me to Life”.

„Ne bucurăm că am venit aici în concert”, a mai spus ea.

Dar cei care au fost „up, close and personal” cu spectatorii au fost cei de la Ugly Kid Joe. Pe o căldură de peste 40 de grade Celsius la nivelul asfaltului de la Romexpo, solistul trupei, Whitfield Crane, s-a plimbat cântând prin Golden Circle, alături de bodyguarzi. Ajuns înapoi pe scenă, acesta a și încercat să se înțeleagă cu autohtonii, citind câteva expresii în limba română de pe o hârtie: „Mulțumesc. Ce mai faceți? Fa-ceți zgo-mot”, a spus el. „Sunteți o mulțime de stadion”, a mai spus vocalul. Evident că nu au lipsit hiturile „Cats in the Cradle” și „Everything about you”. „Aveți grijă de voi, beți multă apă”, li s-a adresat patern solistul trupei celor prezenți la festival.

Ultima zi de Rock the City, duminică, a mai inclus concertele trupelor Within Temptation și The Cult.

După ce prima zi a festivalului Rock the City a fost dedicată în mare parte trupelor românești, pe scenă fiind prezente formații precum Timpuri Noi, Luna Amară și Celelalte Cuvinte, și a culminat cu show-ul germanilor de la Heaven Shall Burn, a doua zi a evenimentului i-a adus din nou în fața publicului autohton pe Soulfly și Lacuna Coil, care s-au simțit ca acasă, și i-a prezentat în premieră pe muzicienii de la Machine Head, care au vorbit cu fanii și au aprins atmosfera, la finalul programului.

Cea de-a doua zi a Rock The City i-a avut în line up, în această ordine, pe Sweet Savage, Saxon, Lacuna Coil, Soulfly, Black Label Society și Machine Head.

Membrii trupei Lacuna Coil s-au bucurat de revenirea lor în România. Îmbrăcați în costumele lor-semnătură de pseudo-asistente medicale, cu crucea roșie pe ele, cei doi soliști ai trupei, Cristina Scabbia și Andrea Ferro, au vorbit cu publicul pe toată perioada concertului și au promis, la final, că vor reveni oricând în România.

În timpul concertului de la București, Lacuna Coil și-a promovat cel de-al șaselea material de studio, care include 12 piese de colecție, melodii triste și întunecate, exprimate însă cu forță. Lacuna Coil nu este o trupă care obișnuiește să fie repetitivă, iar „Dark Adrenaline” pare să fie un album chiar mai reușit decât precedentul, „Shallow Life”, lansat în 2009.

După Lacuna Coil au urcat pe scenă cei de la Soulfly, care nici ei nu erau la prima întâlnire cu publicul român. Înainte să vină trupa, pe scenă a fost arborat steagul Braziliei, ca să amintească de originile solistului, legendarul Max Cavalera, dar și de influențele muzicii formației. Soulfly a electrizat atmosfera, cu solistul care îndemna publicul să sară pe „un, dos, tres”. Cei mai dedicați fani au fost aproape imuni la praful ridicat în parcarea de la complexul Romexpo, unii purtând măști chirurgicale, alții înfășurându-și propriile tricouri în jurul feței.

Cei care au pus punct celei de-a doua zile a Rock the City au fost Machine Head, care au cântat aproape două ore pentru publicul care îi vedea pentru prima dată în România. Formația a demonstrat că își merită renumele, dar și că știe să comunice cu publicul. Vocalul Machine Head, Robb Flynn, a mulțumit de nenumărate ori publicului, a aruncat cu bere în grupurile cele mai aprige din audiență și s-a arătat recunoscător că în festival a văzut, după o lungă pauză, trupe precum Soulfly. El a spus că, indiferent de gen, muzica are o putere enormă asupra oamenilor. „Muzica este uimitoare (…) are puterea de a te face să te simți fericit, să te simți trist, să simți dorință (…) te face să simți toate lucrurile astea, într-o lume care nu vrea să simți nimic”, a spus liderul Machine Head, înainte de piesa „Darkness Within”.

Ziua a doua a festivalului Rock the City trebuia să includă și trupa Godsmack, însă artiștii și-au anulat concertul, din cauza unor probleme de sănătate ale solistului.

Festivalul Tuborg GreenFest powered by Rock the City s-a desfășurat la complexul Romexpo din București, între 29 iunie și 1 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Zeci de călători, batjocoriți de CFR. Trenurile, un iad ambulant
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
O formă rară de materie cuantică a fost creată, în premieră, cu ajutorul moleculelor
×