Prima pagină » Magazin » Șase alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire

Șase alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire

Șase alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire

Huffington Post publică o listă de șase ”superalimente”, care pot preveni îmbătrânirea.

Majoritatea plantelor de mai jos provin din America de Sud și sunt mai puțin cunoscute în România sau Europa.

1. Maca (ginsengul andin) – face parte din familia Cruciferelor, alături de varză, ridichi sau napi, și este cultivată în Munții Anzi din Peru, atât ca aliment, cât și ca plantă medicinală, având proprietăți nutritive și afrodiziace

2. Pichuberry – este cultivat tot în Peru, este foarte bogat în vitamina D, dar și vitamina C, fiind un bun anti-inflamator

3. Kiwicha – este cultivat în India și America de Sud, fiind apreciată pentru semințele și frunzele sale, care conțin numeroase vitamine, făcând din Kiwicha un bun antioxidant

4. Camu camu – este fructul care are cea mai mare concentrație de vitamina C de pe Pământ, fiind bun pentru întărirea sistemului imunitar, lupta împotriva ridurilor și colagen.

5. Cartofii purpurii – sunt găsiți în special în Peru și Bolivia și ajută la stabilizarea circulației sangvine, previne creșterea tensiunii, dar și la mascarea semnelor îmbătrânirii

6. Sacha nichi – numite ”arahide incașe”, aceste fructe sunt folosite pentru prepararea unui tip de ulei recomandat pentru cantitatea de grăsimi benefice omega 3, dar sunt cunoscute și pentru că îmbunătățesc memoria pe măsură ce organismul îmbătrânește.

Autor
Autor