Unul dintre motivele pentru care turcoaicele au pielea mereu întinsă și mătăsoasă este apa de trandafiri. Ele o pulverizează pe față în fiecare dimineață. Apa de trandafiri este un tonifiant natural și oferă pielii o strălucire aparte.
Aceasta poate fi preparată foarte ușor chiar în propria casă: puneți la macerat o mână de petale de trandafiri, într-o jumătate de pahar de apă. Lăsați-le la macerat de seara până dimineața, apoi filtrați lichidul. Separat, turnați o jumătate de pahar de apă clocotită, peste o mână de petale de flori, lăsați-le la infuzat 20 de minute, apoi strecurați. Combinați infuzia cu maceratul și veți obține apă proaspătă de trandafiri, care rezistă la frigider, nu mai mult de 3 zile.
Un alt secret al doamnelor din Turcia sunt cojile de fructe și legume. Ele își masează pielea cu cojile fructelor sau legumelor pe care le au la îndemână. Acestea exfoliază și alimentează pielea cu vitamine. Puteți folosi și coji de avocado, de castraveți, piersici, dar și de portocale, lămâi, grapefruit.
Iaurtul turcesc este renumit pentru gustul său, însă acesta nu este folosit de turcoaice doar în prepararea mâncărurilor. Ele își aplică pe față o mască din iaurt, amestecat cu puțin suc de lămâie, pentru a-și hrăni și a-și întineri pielea.