Prima pagină » Magazin » Și-a transformat pasiunea într-un business care azi are venituri de peste 4 mil. euro. „Eram doar eu cu o singură fată. După opt ore ea se ducea acasă, iar eu rămâneam să îmi construiesc afacerea”

Și-a transformat pasiunea într-un business care azi are venituri de peste 4 mil. euro. „Eram doar eu cu o singură fată. După opt ore ea se ducea acasă, iar eu rămâneam să îmi construiesc afacerea”

Și-a transformat pasiunea într-un business care azi are venituri de peste 4 mil. euro. „Eram doar eu cu o singură fată. După opt ore ea se ducea acasă, iar eu rămâneam să îmi construiesc afacerea
Detalii pe Gândul.

Povestea începe cu o fată de clasa a cincea, care făcea prăjituri mai tot timpul împreună cu bunica sa, pasiune ce s-a menținut și cu trecerea anilor. Mai târziu, talentul culinar i-a fost descoperit de angajatorul de la acea vreme, pe care îl surprindea an de an cu torturile și prăjiturile realizate de ziua lui. Văzându-și produsele din ce în ce mai apreciate, Carmela Dragomir s-a hotărât să pună bazele propriului său laborator de cofetărie, iar clienții nu au întârziat să apară. La doar un an distanță l-a cunoscut pe cel ce avea să îi devină asociat, Laurențiu Dascălu, care avea experiență în administrație publică, și împreună au pus bazele afacerii Clarion.

Inițial au închiriat un spațiu pe care l-au transformat în laborator, în 2000, unde antreprenoarea urma să se ocupe de partea de producție și, conform spuselor lor, totul a decurs cu pași foarte mici. „La început munceam pe brânci. Eram doar eu cu o singură fată. După opt ore ea se ducea acasă, iar eu rămâneam să îmi construiesc afacerea”, povestește Carmela Dragomir. Au pornit la drum cu utilaje vechi, chiar și second hand-uri, până când au ajuns pe plus și au reușit să cumpere altele noi, povestește Laurențiu Dascălu.

În funcție de banii disponibili, au investit constant în tehnologie, iar ulterior au deschis și două cofetării în Câmpina, pe care le-a numit Delice. Câțiva ani mai târziu au hotărât ca pentru partea de vânzare să înființeze o nouă firmă, procedură sub care funcționează și în prezent. Momentul în care afacerea „a explodat” a fost deschiderea cofetăriei din Ploiești, când și-au dat seama că e nevoie de un nou laborator, povestește Dascălu. Așa au construit actuala unitate de producție. în prezent, Clarion și Delice International administrează un laborator, două cofetării în Câmpina, patru în municipiul Ploiești și una în Bușteni, care acoperă toată gama de produse de cofetărie; 165 de oameni lucrează în cadrul ambelor divizii.

CITEȘTE CONTINUAREA PE BUSINESS MAGAZIN