Excesele culinare de sărbători aduc kilograme în plus, creșterea nivelului de colesterol și a glicemiei în sânge. Toate acestea afectează în mod inevitabil silueta, însă mai mult decât atât, sănătatea organismului și funcționarea optimă a ficatului și a sistemului cardiovascular au de suferit.
Dr. Tania Bejan, medic specialist epidemiolog, oferă sfaturi și recomandări pentru redobândirea vitalității și readucerea organismului la echilibrul și armonia dorită. Iată ce trebuie să facem și să mâncăm pentru o greutate optimă. Fibrele alimentare – se găsesc în special în componența cerealelor integrale, a fructelor și legumelor. Dietele bogate în fibre ajută la menținerea senzației de sațietate, a tranzitului intestinal, scad nivelului de colesterol „rău” LDL și în plus, reglează tensiunea arterială ce poate fi afectată de acumularea de kilograme.
Mierea – Principalul vinovat pentru obezitate este zahărul, fiecare gram de zahăr consumat fiind metabolizat în două grame de grăsime corporală. Specialiștii recomanda ca după perioada sărbătorilor, zahărul să fie înlocuit cu mierea sau ștevia rebaudiană.
Află cum vă poate slăbi mierea de pe noul csid.ro