Spanacul poate fi considerat un adevărat aliment minune pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus și își doresc să își tonifieze musculatura.
Printr-o dietă cu spanac poți pierde 3 kilograme în doar cinci zile. Nu este indicat să prelungești însă cura peste această perioadă pentru că unele dintre substanțele conținute de spanac pot deregla, în concentrații mari, unele procese ale organismului, conform ele.ro.
Principalele avantaje ale introducerii spanacului în alimentație:
1. Aport caloric scăzut – 100 de grame de spanac furnizează organismului doar 26 de calorii.
2. Conținut bogat de aminoacizi – duce la întărirea musculaturii.
3. Conține vitamine din complexul B și magneziu – ambele accelerează metabolismul și topesc depozitele adipoase.
4. Conține potasiu – combate retenția apei în organism.
5. Conține acizi grași esențiali omega 3 – duc la reducerea nivelului de colesterol din organism.
Meniu pentru cele cinci zile de dietă cu spanac
Ziua 1
– mic dejun: un ou fiert, salată din două roșii și frunze de spanac (dressing din suc de lămâie și ulei de măsline), două felii de pâine din cereale integrale
– prânz: piept de pui la grătar, garnitură de spanac
– cină: salată de spanac cu legume
FOTO: Publimedia/Shutterstock
Ziua 2
– mic dejun: iaurt cu fulgi de ovăz, ceai neîndulcit
– prânz: supă de spanac
– cină: spanac gătit la aburi, o portocală
Ziua 3
– mic dejun: omletă cu spanac, o felie de pâine din cereale integrale
– prânz: pește, garnitură de spanac și orez
– cină: spanac gătit la aburi, două portocale
Ziua 4
– mic dejun: suc de spanac, mere și morcovi
– prânz: carne de pui sau pește, garnitură de spanac sau salată de spanac
– cină: orez cu mirodenii
Ziua 5
– mic dejun: două ouă fierte tari, un iaurt
– prânz: carne de pui sau pește, garnitură de spanac
– cină: suc de fructe