Starurile hollywoodiene explică de ce nu au conturi pe rețelele de socializare

Starurile hollywoodiene explică de ce nu au conturi pe rețelele de socializare
Publicat: 14/11/2013, 14:15
Actualizat: 01/02/2019, 10:34

Angelina Jolie, Tina Fey, Sandra Bullock, Daniel Craig, Brad Pitt și Johnny Depp se numără printre vedetele de la Hollywood care au explicat pentru revista Vanity Fair motivele pentru care nu au conturi pe rețelele de socializare.

În timp ce cântăreții pop și vedetele de reality-show se numără printre cei mai activi utilizatori ai platformei de microblogging Twitter, starurile de cinema, în cea mai mare parte a lor, au rezistat până acum impulsului de a se alătura freneziei generate de rețelele de socializare. Și, deși tot mai mulți dintre ei fac până la urmă saltul în universul hashtag-ului (Cameron Diaz și Sarah Jessica Parker și-au creat conturi pe Twitter săptămâna trecută), există în continuare un contingent considerabil de vedete de cinema care refuză să folosească această platformă.

Săptămâna trecută, vedete de prim rang de la Hollywood, precum George Clooney (pentru revista Esquire) și Julia Roberts (pentru revista Marie Claire), și-au prezentat cu multă sinceritate părerile pe care le au despre Twitter. George Clooney a mers până într-acolo încât a declarat că nu înțelege „motivul pentru care o persoană celebră ar trebui să se conecteze vreodată pe Twitter”.

Prezentăm mai jos motivele pentru care atât de multe vedete de cinema refuză să se conecteze pe rețelele de socializare:

1 – Toți oamenii scriu pe Twitter despre ceea ce mănâncă la prânz.

Daniel Craig: „Nu sunt pe Facebook. Nu sunt nici pe Twitter. «M-am trezit de dimineață și am mâncat un ou»??? Ce relevanță ar avea asta pentru cineva? Rețea de socializare? Telefonați-vă unul altuia, mergeți într-un bar și beți ceva împreună!”.

Tina Fey: „Cei mai mulți oameni sunt atât de al dracului de plictisitori, încât ar trebui să tacă și să ceară o licență pentru a scrie. Mă ofer, voluntar, pentru a mă ocupa de eliberarea acelor licențe. Scrieți-vă gândurile într-un jurnal și apoi trimiteți-l prin poștă bunicii voastre”.

2 – Vedetele de cinema țin la intimitatea lor.

Sandra Bullock: „Nu sunt pe Twitter pentru că nu vrea ca cineva să știe tot timpul unde mă aflu”.

3 – Folosirea acestor platforme te face să te simți prost până la urmă, într-un fel sau altul.

George Clooney: „Dacă te îmbeți într-o seară, te duci acasă și, după ce ai băut cu două beri mai mult decât ar fi trebuit, te uiți la televizor, cineva te enervează, iar tu ripostezi. Apoi te duci la culcare și te trezești a doua zi de dimineață, iar cariera ta s-a încheiat. Sau îți dai seama că ai fost un ticălos. Sau toate acele lucruri la care te-ai gândit în liniștea serii tale de beție ajung să fie brusc cunoscute de toată lumea, încă înainte ca tu să te trezești”.

Julia Roberts: „Rețelele de socializare seamănă cumva cu vata pe băț. Arată atât de atrăgător și simți că nu poți să-i reziști, că abia aștepți să ajungi acolo. Apoi, te alegi cu degete lipicioase și îți dai seama că a durat doar o fracțiune de secundă”.

4 – Pentru unele staruri de cinema, această chestiune pare să fi devenit o vendetă personală.

Kristen Stewart: „Twitter mi-o trage în fiecare zi din viața mea. Pentru că oamenii încep să scrie pe Twitter: „Stau chiar lângă Kristen Stewart acum!». Și paparazzii apar imediat”.

5 – Alte vedete consideră că ideea (de a se conecta pe rețele de socializare) este copleșitoare.

Jennifer Lawrence: „Toată lumea vorbea ieri despre Twitter și Instagram și Tumblr. Eram cu adevărat confuză și m-am simțit copleșită. Am simțit la propriu cum îmi pierd respirația. Oamenii îmi tot arătau acele lucruri amuzante, iar eu îmi spuneam: «Trebuie să am și eu asta». Ce este Pinterest? Nu am așa ceva. Am înțeles până la urmă că, până voi avea și eu, altceva nou va fi în vogă. Mi-am cumpărat o cutie cu CD-uri cu mai puțin de un an în urmă”.

6 – Alți actori au obiecții serioase din considerente „artistice”.

Bradley Cooper: „În cazul meu, poate că sunt de modă veche, dacă știu prea multe lucruri despre tine, iar tu joci un personaj într-un film, atunci voi trebui să fac un efort foarte mare pentru a uita cine ești tu, pentru a putea crede în personajul pe care îl joci și astfel să ne bucurăm de acel film”.

Chris Hemsworth: „Cred că există pericolul de a fi expus excesiv din cauza acestor platforme online. Misterul personalității fiecăruia îi face pe oameni interesați să te vadă pe ecran. Totodată, e mai ușor pentru ei să creadă personajul jucat de tine, dacă nu cunosc prea multe lucruri despre tine. E greu să nu fi expus excesiv în aceste zile din cauza internetului”.

7 – Ar putea genera riscuri pentru sănătate.

Bruce Willis: „Nu aș putea trăi cu mine însumi dacă aș începe să scriu pe Twitter. Mi-aș spune: «Uite așa începe nebunia»”.

Shailene Woodley: „Nu am cont pe Twitter, nu am avut niciodată și nu am intenționat niciodată să am. Pentru că, atunci când am timp liber, vreau să fiu cât mai departe posibil de radiația emisă de câmpurile electromagnetice (EMF). Iar Twitter, din păcate sau din fericire, depinde de radiația EMF, care provine de la laptop sau de la telefonul mobil” (Se pare că Shailene și-a învins fobia față de radiație după 2011 când a făcut acea declarație).

8 – Și, pentru un număr ciudat de mare de actori faimoși, se pare că aceștia nu ar putea scrie pe Twitter nici dacă ar vrea să facă acest lucru, pentru că ei au probleme care țin de „analfabetism tehnic”.

Brad Pitt: „Înainte de toate, nu știu să folosesc un computer”.

Angelina Jolie: „Așa cum știe și Brad, adevărul e că nu prea știu să pornesc un computer”.

Jennifer Aniston: „Sunt cu adevărat o analfabetă din punct de vedere tehnic. Atunci când văd diverși oameni folosindu-și telefoanele BlackBerry, lucrând cu ele așa cum ar folosi un uscător de păr, sunt complet uluită”.

Johnny Depp: „Nu am telefon mobil. Pur și simplu nu-mi plac telefoanele. Nu-mi place ideea de a putea fi contactat tot timpul”.

Winona Ryder: „Nu folosesc internetul, dar se pare că acolo poți să găsești absolut orice”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Imagini greu de privit din Israel. Cratere uriașe, resturi de rachete și cartiere distruse în...
Eclipsă inelară de Soare astăzi. De la ce oră și în ce regiune poate fi...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Trucul care te ajută să plătești mai puțin la gaze. Factura va fi mult mai...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Un bărbat a fost atacat de urs în plină zi, în județul Suceava! În ce...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Au voie utilajele agricole să circule pe drumurile publice? Cum depășești corect un utilaj de...
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
A fost găsită o planetă CA PĂMÂNTUL în jurul unei stele foarte aproape de noi
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei...
Top 10 cele mai mari pensii din România. Cu două îți cumperi un apartament de...
Hohote de plâns la Asia Express! Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Cu ce se ocupă Cătălina, fiica lui Constantin Enceanu? A ales un drum diferit față...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Muntele Everest este o anomalie în Himalaya, iar cercetătorii au aflat de ce