STUDIU. Alimentele bogate în Omega 3 prelungesc viața cu doi ani

Publicat: 03 07. 2013, 20:49
Actualizat: 30 07. 2014, 01:47

Persoanele care au o dietă bogată în acizi grași Omega 3 trăiesc cu doi ani mai mult decât cele care au un regim sărac în acești nutrienți. Aceasta este concluzia unui studiu recent, care arată că Omega 3 asigură organismului o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare, notează PassionSante.be.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard au analizat, pentru început nivelul de Omega 3 din sânge. Mai apoi, voluntarii au trebuit să completeze un chestionar care cuprindea un set de întrebări ce aveau rolul de a identifica eventualii factori de risc cardiovascular.

În cadrul studiului au fost implicați în jur de de 3.000 de persoane, cu vârste trecute de 65 de ani. Potrivit site-ului PassionSante.be, cercetarea s-a desfășurat pe 20 de ani 

Rezultatele au dus la constatarea că cei care prezintă niveluri mai ridicate de Omega 3 prezintă un risc cu 35% mai puțin să moară din cauza unei afecțiuni cardiace, speranța de viață fiind cu doi ani mai mare decât la grupul cu o mai slabă concentrație de Omega 3.

Algele, peștele, printre care somonul și tonul, nucile, migdalele, uleiul de măsline, fructele și legumele crude și uscate sunt doar câteva dintre sursele principale de acizi grași Omega 3.