Un studiu apărut în Journal of Clinic Investigation (JCI) afirmă că triptofanul, din grupa aminoacizilor esențiali, prezent într-o serie de alimente, acționează favorabil asupra stresului, scrie passionsante.be, citat de Agerpres.
Un stres cronic stimulează producția de grelină, hormonul foamei, inducând un fel de mecanism de compensare; apare creșterea poftei de mâncare și nevoia de a consuma mâncare „reconfortantă”. Este recomandabil prin urmare să se consume alimente care acționează favorabil asupra nivelului de stres.
Este vorba, conform JCI, de cele care conțin concentrații semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei și a melatoninei, răspunzătoare de o stare bună și de somn. Ouăle, orezul complet, carnea de pui, produsele lactate, alunele, peștele constituie tot atâtea surse de triptofan. Se mai știe că producerea de serotonină este favorizată de alimente bogate în zaharuri, care pot fi introduse cu moderație în alimentație.
Se recomandă ca acestea să fie consumate cam cu două ore înainte de culcare. Cu alte cuvinte, o bucată de ciocolată seara nu strică, încheie passionsante.be.