Prima pagină » Magazin » STUDIU. Ciocolata previne riscul de atac cerebral

STUDIU. Ciocolata previne riscul de atac cerebral

STUDIU. Ciocolata previne riscul de atac cerebral
Un singur baton de ciocolată consumat zilnic influențează activitatea creierului în mod direct, putând scădea considerabil riscul de a face atac cerebral

Un singur baton de ciocolată consumat zilnic influențează activitatea creierului în mod direct, putând scădea considerabil riscul de a face atac cerebral, arată un studiu recent, realizat de specialiștii britanici și citat de dailymail.co.uk.

Cercetări anterioare în acest sens au arătat că benefică pentru creier, în cazul în care este consumată cu moderație, este ciocolata neagră, însă acest studiu recent, publicat în revista Neurology, arată în premieră că orice tip de ciocolată acționează asupra vaselor de sânge.

Specialiștii de la Glasgow University au măsurat viteza sângelui participanților la studiu, la nivelul celor mai importante artere, în timp ce aceștia consumau ciocolată stând în poziție orizontală. S-a descoperit astfel că ciocolata avea efect asupra nivelului de dioxid de carbon care afectează vasele de sânge, îmbunătățind circulația și având, astfel, un impact pozitiv la nivelul celulelor creierului.

„Consumul unui baton de ciocolată obișnuită a fost asociat cu o modificare a nivelului de rigiditate a vaselor de sânge. Informațiile noastre iau în calcul posibilitatea să existe un efect direct între anumite ingrediente din ciocolată și vasele de sânge. Ipoteza este plauzibilă datorită flavonoizilor din ciocolată”, spune profesorul Matthew Walters, coordonatorul studiului.

Flavonoizii, care se regăsesc mai ales în cacao, sunt antioxidanți puternici care contribuie la prevenirea afecțiunilor cardiace. Însă ciocolata este bogată în zahăr și are un conținut crescut de grăsimi și poate cauza obezitate, acesta fiind, de altfel, unul dintre principalii factori care declanșează atacul cerebral.

„Trebuie să ținem cont de aceste noi descoperiri”, este concluzia autorilor studiului.

Autor