O echipă de cercetători de la Universitățile din Oxford și Valencia au realizat un studiu ale cărui rezultate au demonstrat că felul în care este perceput gustul unei băuturi poate fi influențat de culoarea paharului sau a cănii din care este consumată.
Potrivit Elite Daily, pentru realizarea experimentului oamenii de știință au invitat 57 de voluntari să bea ciocolată caldă din căni albe, bej, roșii sau portocalii la exterior și albe în interior.
Astfel, deși toate recipientele conțineau ciocolată caldă preperată după aceeași rețetă, participanții au fost de părere că băutura servită din cănile bej și cele portocalii avea un gust mai bun.
Rezultatul nu i-a surpins însă pe cercetători, care au demonstrat încă o dată că influența culorii asupra percepției gustului alimentelor este speculată deja de mult timp de marile companii.
„Culoarea recipientului din care sunt servite mâncarea sau băutura pot modifica anumite atribute precum gustul și aroma”, a explicat Betina Piqueras-Fiszman, cercetător la Universitatea Politehnică din Valencia.