STUDIU. De ce un mic dejun cu ouă și cârnați te ajută să slăbești
Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au realizat un experiment ale cărui rezultate au demonstrat că micul dejun englezesc poate fi de ajutor celor care încearcă să slăbească.
Asta pentru că o masă bogată în proteine, în locul uneia ce conține multe fibre și carbohidrați, este mult mai hrănitoare și previne reapariția foamei la intervale scurte de timp, scrie Daily Mail.
Așadar, înlocuirea cerealelor sau fructelor din gustarea de dimineață cu ouă, cârnăciori sau șuncă face ca următoarea masă – prânzul – să fie mai săracă în calorii.
În timpul cercetării realizate pe un grup de femei cu vârsta între 18 și 55 de ani, ehipa de speciliști condusă de dr. Kevin Maki a descoperit că un mic dejun ce conține aproximativ 35 de grame de proteine – echivalentul unei omlete din patru ouă sau a doi cârnăcior și o felie de șuncă – contribuie la stabilirea în timp a unui apetit regulat.
„Un mic dejun bogat în proteine oferă mai mult control asupra apetitului și poate ajuta femeile să evite consumul depășit de alte alimente în ziua respectivă”, a explicat dr. Maki.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au analizat programul alimentar a trei grupuri de persoane. Primii dintre aceștia au mâncat dimineața alimente cu un total de 300 de calorii, cu cantități egale de fibre și grăsimi, iar alții au luat un mic dejun ce conținea un total de 30-35 de grame de proteine. Cel din urmă grup nu a primit decât un pahar cu apă.
Răspunsurile colectate în cele din urmă de la respondenți au relevat faptul că cel de-al doilea grup a avut o alimentație mai echilibrată în restul zilei, iar la prânz senzația de foame a fost mai redusă.