Prima pagină » Magazin » STUDIU. Lista alimentelor pe care femeile depistate cu cancer mamar ar trebui să le evite

STUDIU. Lista alimentelor pe care femeile depistate cu cancer mamar ar trebui să le evite

STUDIU. Lista alimentelor pe care femeile depistate cu cancer mamar ar trebui să le evite
Femeile care au fost depistate cu cancer mamar ar trebui să evite să mănânce înghețată, iaurt și brânză

Femeile care au fost depistate cu cancer mamar ar trebui să evite să mănânce înghețată, iaurt și brânză. Un studiu recent arată că pacientele care mănâncă o înghețată sau un borcănel de iaurt pe zi prezintă un risc cu 50% mai mare de a pierde lupta cu această boală, notează Daily Mail.

Cel puțin așa susține un grup de cercetători americani care au constatat că aceste alimente sunt contraindicate în cazul femeilor diagnosticate cu cancer mamar, deoarece iaurtul, înghețata și brânza conțin lapte, aliment care conține estrogen, hormon feminin responsabil de creșterea tumorilor canceroase din organism.

Cotidianul britanic scrie că există deja dovezi care să arate că dieta zilnică joacă un rol important în lupta cu această boală. Cu toate acestea, acesta este primul studiu care arată că există o strânsă legătură între alimentele care conțin lapte și evoluția cancerului mamar.

Statisticile de specialitate arată că o femeie din opt va suferi de această afecțiune la un moment dat în viață. Daily Mail scrie că numai în Marea Britanie, anual se înregistrează în jur de 50.000 de cazuri noi. Deși rata de supraviețuire în cazul cancerului de sân a crescut în ultimii ani, datorită tratamentelor revoluționare, anual în jur de 11. 800 de femei vor muri din această cauză.

Pentru a ajunge la conculzia că alimentele care conțin lapte, printre care se numără înghețata, iaurtul, cașcavalul, agravează starea de sănătate a pacientelor diagnosticate cu cancer mamar, cercetătorii de la centrul de cercetare Kaiser Permanente, din California, au monitorizat timp de trei ani un grup de 1.500 de femei.

Voluntarele, diagnosticate cu acest tip de cancer, au fost rugate să completeze un chestionar care cuprindea întrebări legate de dieta pe care o urmau și cât de des mâncau diferite alimente.

Rezultatele au arătat că femeile care mâncau zilnic cel puțin o porție din alimentele mai sus menționate prezentau un risc cu 50% mai mare de a muri în următorii 12 ani.

„Alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi, printre care se numără cașcavalul, nu fac parte dintr-o dietă echilibrată”, a precizat dr. Cette Caan, savantul care a coordonat studiul.