Mâncarea de tip fast food nu este responsabilă doar de kilogramele în plus. Un studiu recent arată că persoanele care obișnuiesc să mănânce astfel de preparate își pun sănătatea în pericol, notează Daily Mail.
Rezultatele cercetării au arătat că mâncarea fast food atacă ficatul la fel de agresiv ca și virusul hepatic. Cotidianul britanic notează că printre cele mai periculoase asemenea preparate se numără cartofii prăjiți, deoarece conțin diferite ingredinte care atacă ficatul.
„Știm că sarea este nelipsită de pe cartofii pe care îi cumpărăm de la fast food. De asemenea, nu este niciun secret faptul că aceștia sunt preparați în grăsime, dar cartofii prăjiți de la astfel de restaurante conțin inclusiv zahăr. De ce? Pentru că zahărul ajută la oferirea nuanței de auriu, specifică preparatelor de tip fast food”, a declarat dr. Drew Ordon, autorul cercetării.
Puiul prăjit și inele de ceapă cumpărate de la astfel de restaurante atacă, de asemenea, ficatul. „Sunt prăjite în grăsimi, motiv pentru care abundă în grăsimi saturate (nr. grăsimi „rele”), ceea ce afectează ficatul”, a mai precizat autorul cercetării. Dr. Ordon spune că impactul resimțit de ficat în cazul în care mâncăm des produse fast food este asemănător cu impactul virusului hepatic.