Prima pagină » Magazin » STUDIU. Primul tratament de succes împotriva alergiei la alune

STUDIU. Primul tratament de succes împotriva alergiei la alune

STUDIU. Primul tratament de succes împotriva alergiei la alune
Cercetătorii britanici susțin că sunt tot mai aproape de a descoperi un remediu împotriva alergiei la alune, cea mai des întâlnită formă de alergie alimentară

Cercetătorii britanici susțin că sunt tot mai aproape de a descoperi un remediu împotriva alergiei la alune, cea mai des întâlnită formă de alergie alimentară. Medicii spun că tratamentul pe care l-au testat cu succes va schimba radical viața tuturor personalelor care se confruntă cu această afecțiune, având în vedere că își pot pierde viața dacă mănâncă alune sau oricare alt aliment la care sunt alergici, notează BBC.

Sursa citată scrie că niște cercetători de la Universitatea Cambridge au supus unui experiment un grup de 85 de copii, cărora li s-au dat zilnic proteine de alune. La începutul studiului, participanții au primit proteinele în doze mici, urmând ca pe parcursul cercetării, care a durat 6 luni, doza să crească.  

Rezultatele obținute în urma acestui experiment au arătat că 85% dintre copiii alergici la alune puteau să mănânce chiar și echivalentul a cinci alune.

În ciuda progreselor obținute, cercetătorii averizează publicul larg să nu testeze la rândul lor acest experiment, deoarece ei au putut controla constant testul, iar riscurile unui astfel de studiu pot fi periculoase, mai ales dacă sunt făcute de persoane neautorizate.

În prezent, pe piața farmaceutică nu există un tratament împotriva acestui tip de alergie. Sigurul lucru pe care îl pot face persoanele diagnosticate cu această afecțiune este să evite alimentele la care sunt alergice.

„Acest studiu chiar le-a schimbat viața voluntarilor. Următoul pas pe care trebuie să îl facem este să găsim o modalitate prin care această terapie testată de noi să poată fi disponibilă și părinților, fără a pune viața în pericol a copiilor alergici la alune”, a declarat dr. Pamela Ewan.

Alunele sunt cea mai des întâlnită cauză a morților suvernite în urma unor reacții alergice la un aliment.