Persoanele care beau vin roșu prezintă un risc scăzut de a surzi. Aceasta este concluzia oamenilor de știință de la Spitalul Henry Ford, din Detroit.
Specialiștii au constatat că resveratrolul, o substanță care se găsește din abundență în strugurii roși, au un efect protectiv asupra funcției auditive. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au realizat un studiu în laborator pe cobai.
Oamenii de știință au supus un număr de șobolani la niveluri sonore ridicate. Le-au dat apoi să înghită resveratrol, compus chimic prezent în struguri și în vinul roșu.
Experții au observat o scădere a efectelor negative produse de sunete în urechea animalelor. Acest lucru s-ar datora, potrivit datelor cercetării, proprietăților anti-inflamatorii și anti-oxidante ale resveratrolului.
„Resveratrolul este o substanță chimică extrem de puternică care protejează organismul de procesul inflamator. Acest ingredint ajută la prevenirea surzeniei”, a declarat Michael D. Seidman, autorul cercetării.
Datele studiului au fost publicate în revista Otolaryngology-Head and Neck Surgery.