„Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai bună pentru sănătate. În cele mai multe cazuri, se obțin alimente mai gustoase și acest lucru poate reduce și riscul de boli cardiovasculare”, a declarat dr Ole Mouritsen, co-autor al studiului.
Pentru a demonstra beneficiile acestor „super-alimente”, oamenii de știință danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse în aluatul de pâine oferită unui grup de oameni supraponderali. Ei au constatat că aportul de fibre era mai important și că participantii consumau astfel cu 16,4% mai putina energie într-o perioadă de 24 de ore.
Pe lângă faptul că algele au puține calorii și sunt bogate în iod, antioxidanți, fibre, acizi grasi polinesaturați și Omega 3, studiul arată că au un conținut de săruri de potasiu, care nu crește tensiunea arterială.
În ceea ce privește gustul, ele conțin umami, faimosul al cincilea gust, care se gasește mai ales în sushi. Acest gust este recunoscut pentru faptul că dă sațietate și ajută la reglarea aportului alimentar. Aceasta permite să se evite adăugarea de zahăr, sare sau grăsimi la produsele alimentare.