Prima pagină » Magazin » TOP 19 – Cele mai scumpe alimente din lume. Primul costă 350.000 dolari kilogramul

TOP 19 – Cele mai scumpe alimente din lume. Primul costă 350.000 dolari kilogramul

TOP 19 - Cele mai scumpe alimente din lume. Primul costă 350.000 dolari kilogramul
SURSA FOTO: stiati-ca.net

Cele mai scumpe alimente sunt fie cele extrem de greu de găsit în natură, fie cele care implină un proces de cultivare, creștere sau procesare foarte complicat.

Într-un top al produselor pe care persoanele cu posibilități financiare sunt dispuse să le cumpere cu mulți bani se încadrează fie cele naturale foarte rare, fie cele pentru care trebuie să aștepți pentru a fi procurate, potrivit unei sinteze realizate de publicația online stiati-ca.net.

  • Cuib de pasăre comestibil – 1.580 dolari – 2.000 dolari pe kg

Aceste cuiburi sunt construite de anumite păsări asiatice, din propria lor salivă, care în contact cu aerul se întărește și căpătă un aspect de filamente. Sunt muncitori specializați care le adună din diferite peșteri. Comerțul cu aceste tipuri de cuiburi de păsări comestibile sunt o mega-industrie în Asia, cu o cifră de afaceri de 5 miliarde dolari pe an.

  • Foiță de aur comestibilă – 350.000 dolari pe kg

Cea mai scumpă înghețată la pahar costă 1.000 de dolari și este vândută la restaurantul din New York, Serendipity 3. Desertul este asortat cu o floare de aur de 23 de carate comestibilă, pe lângă alte elemnte decorative deosebite.

  • Struguri Ruby Roman – 4.000 dolari strugurele, 110 dolari un bob de strugure

Strugurii Ruby Roman, cei mai scumpi struguri din lume, sunt cultivați și comercializați în Ishikawa, Japonia. Sunt sturguri roșii, iar o boabă este cât o minge de ping-pong. Primii struguri romani Ruby au fost scoși la vânzare în august 2008 cu prețul de 100.000 de yeni japonezi (910 dolari ) pe ciorchinele de 700 de grame sau 26 dolari pe un bob de strugure. În iulie 2016, o singur ciorchine de Ruby Roman, care conținea 26 de boabe la o greutate de aproximativ 700 de grame, s-a vândut cu 1,1 milioane de yeni (aproximativ 8400 de dolari) în prima licitație a anului pe o piață angro din Kanazawa.

  • Ciuperci Matsutake – 1.000 dolari pe kg

Tricholoma matsutake este o specie de ciupercă comestibilă, care crește în Asia de Est, Europa și America de Nord. Este apreciată în bucătăria japoneză pentru mirosul său distinct condimentat-aromat. În Japonia este considerat un ingredient de lux, folosit încă din perioada neolitică. Cu toate acestea, persoanele care nu sunt de origine japoneză consideră adesea mirosul matsutake „neplăcut” și, până de curând, ciupercile matsutake nu erau considerate un ingredient alimentar în majoritatea părților lumii, nici măcar în China și Coreea.

  • Șofran – 7.800 dolari pe kg

Șofranul este un condiment obținut din floarea mediteraneană Crocus sativus. Firicelele de șofran sunt de fapt stigmatele plantei, care sunt colectate și uscate pentru a fi utilizate în special drept condiment și colorant în alimente. Șofranul a fost mult timp cel mai scump condiment din lume.

  • Maguro (ton roșu)

Un pește de 200 kg costă până la 118.000 dolari (aproximativ 590 dolari pe kg).

  • Pui Ayam Cemani

Până la 2.500 dolari pe pui

Ayam Cemani este o rasă rară de pui din Indonezia, care conține o genă dominantă care provoacă hiperpigmentare (fibromelanoză), făcând ca puiul să fie în totalitate negru, inclusiv pene, cioc și organe interne.

  • Trufa albă

Aproximativ 3.000 dolari pe kg.

Trufa albă este foarte apreciată în restaurantele de lux.

  • Carne de vită Kobe

Prețul variază, dar nu scade la mai puțin de 200 dolari pe kg.

Carnea este o delicatesă, apreciată pentru aroma și textura ușor grasă, frumos marmorată.

  • Pepenele Yubari

Costă până la 12.000 dolari pe pepene.

  • Ceaiul Da Hong Pao

Prețul variază uneori până la 1.000.000 dolari pe kg.

  • Cafea Kopi luwak

Celebra cafea care este obținută din boabe care au fost ingerate și defecate de un animal, civeta de palmier (Paradoxurus hermaphroditus), specie asemănătoare zibetei, costă aproximativ 400 dolari pe kg.

  • Almas Caviar

25.000 dolari pentru 2 Kg

  • Trufe italiene albe Alba

2000 dolari pe kilogram

  • Carne de vită Wagyu

300 dolari pe kilogram

  • Oțet balsamic tradițional

180 dolari pentru 100 mL

  • Brânză Moose House

400 dolari sau 500 dolari pe kilogram

  • Jambon Iberico Bellota

220 dolari pe kilogram

  • Conuri de hamei

Conurile de hamei  sunt o materie primă importantă la fabricarea berii, dar nu numai, iar prin substanţele active din componenţa lor, preparatele din conuri de hamei au acțiune ușor sedativă, antibacteriană, antispastică, tonică amară, anafrodisiacă, potrivit csid.ro.

128 dolari pe kilogram

 

Mariana Predescu a absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste zece ani în mai multe redacții online din România. Face parte din echipa GÂNDUL.RO din 2020 și urmărește ... vezi toate articolele