Top 5 alimente sănătoase în post
Postul Paștelui se apropie de sfârșit, dar și pe ultima sută de metri, dieta adoptată trebuie să includă principii nutritive valoroase pentru a evita dezechilibrele. Nutriționiștii au întocmit un top al celor mai sănătoase alimente, ideale pentru zilele în care nu consumați proteine animale.
1) oleaginoase crude (nuci, alune, fistic, caju, migdale)
Au cel mai mare conținut de antioxidanți, deci vă feresc de acțiunea radicalilor liberi, și previn distrugerea celulară, dețin importante resurse de fibre și vitamina E, ajutând la scăderea colesterolului și reglarea glicemiei din organism, dar și la păstrarea senzației de sațietate pe o perioadă mai mare de timp.
De asemenea, au mari cantități de fier, zinc și magneziu, care previn instalarea anemiei, protejează sistemul imunitar și întârzie progresul bolilor neurologice degenerative.
Află care sunt celelalte alimente recomandate de pe csid.ro!