Topul vegetalelor bogate în Omega 3, recomandate în perioada postului
Beneficiile acizilor grași Omega 3 nu se opresc doar la menținerea sănătății cardiovasculare, ci au și rol de protecție și de întărire a sistemului imunitar, făcându-ne astfel mult mai puțin predispuși la virozele specifice primăverii.
Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peștele, însă există și surse vegetale de unde pot fi asimilați, dieta mediteraneeană conținând mare parte din aceste elemente.
Nutriționiștii recomandă consumul a două-trei porții de pește pe săptămână pentru a obține dozele recomandate de Omega 3 necesare organismului, iar dacă această cantitate este depășită, a fost demonstrat științific că putem trăi cu cel puțin doi ani mai mult decât în mod normal.
Cu toate acestea, există persoane care pur și simplu nu pot mânca pește, nu suportă gustul, nu știu să-l gătească, țin post etc. Pentru această categorie, există și o soluție: sursele vegetariene de Omega 3.
Vezi pe csid.ro care sunt cele mai bune surse vegetariene de Omega 3.