Prima pagină » Magazin » Tot ce trebuie să știi atunci când cumperi pâine

Tot ce trebuie să știi atunci când cumperi pâine

Tot ce trebuie să știi atunci când cumperi pâine
Fie că este vorba despre clasica franzelă albă sau despre sortimente mai pretențioase, ca pâinea de secară sau cea cu semințe, atunci când cumpărăm acest aliment trebuie să avem în vedere mai multe aspecte pentru a ne asigura că ceea ce cumpărăm este de calitate și sănătos pentru organism.

Pâinea este un aliment nelipsit de pe mesele românilor. Fie că este vorba despre clasica franzelă albă sau despre sortimente mai pretențioase, ca pâinea de secară sau cea cu semințe, atunci când cumpărăm acest aliment trebuie să avem în vedere mai multe aspecte pentru a ne asigura că ceea ce cumpărăm este de calitate și sănătos pentru organism.

Prețul poate face, de cele mai multe ori, diferența dintre un produs autentic și unul de proastă calitate, care poartă doar denumirea unui sortiment de pâine, dar nu are și calitățile acestuia, scrie sfatulparintilor.ro.

Mai jos, câteva informații  despre cele mai populare cinci tipuri de pâine.

1. Pâinea albă

Pe lângă ingredientele de bază, respectiv făina albă de grâu, apa, sarea și drojdia, pâinea albă conține și o serie de E-uri menite să o facă mai pufoasă și mai rezistentă în timp.

Valoarea nutritivă a pâinii albe este foarte mică.

2. Bagheta franțuzească

Bagheta franțuzească este, de cele mai multe ori, tot pâine albă, dar într-o altă formă. O bachetă franțuzească autentică nu are miezul foarte pufos, se învechește mai repede și conține mai puțini amelioratori.

Diferența dintre o bachetă franțuzească autentică și o bachetă vândută sub acest nume, dar fabricată tot din aluat de pâine albă se observă la preț, a doua fiind mai ieftină.

3. Pâinea graham

Consumul unui astfel de tip de pâine poate fi foarte sănătos pentru organism datorită conținutului său mare de fibre și a cantității scăzute de amidon. Grahamul se face din făină neagră, sortiment mai hrănitor decât făina albă care este rafinată mai mult.

În comeț se practică însă și comercializarea de pâine fabricată din făină albă colorată pentru a semăna cu pâinea graham. Aceste produse se vând însă la un preț cu până la 50% mai mic decât cel al pâinii graham autentice.

4. Pâinea de secară

Pâinea de secară este mai indicată pentru consum decât pâinea graham pentru că făina din care este produsă are un conținut mai mare de fibre și de proteine decât fâina din grâu.

Și în cazul său există posibilitatea ca pe rafturile magazinelor să fie expusă sub denumirea de pâine de secară, pâine fabricată din făină albă colorată.

5. Pâinea cu semințe

Acest sortiment de pâine este considerat, la rândul său, a fi unul foarte sănătos. Verificați eticheta atunci când cumpărați pâine cu semințe pentru a vedea procentul de semințe folosit în fabricarea ei.