După ce anul trecut doi dintre finaliștii MASTERCHEF, Bogdan Alexandrescu și Alex Petricean și-au făcut ucenicia în bucătăria lui chef Florin Dumitrescu, acum a venit rândul altor trei concurenți ai celui de-al doilea sezon MASTERCHEF să lucreze cot la cot cu juratul de la Pro Tv.
Mihai Toader, cel care s-a clasat al treilea în sezonul doi MASTERCHEF, Ionuț Iancu, dar și Răzvan Oana au început deja să lucreze în restaurante al căror meniu este semnat de Florin Dumitrescu.
„Răzvan Constantin Oana, baiatul cu ciulinii de mare din preselecțiile de anul acesta, lucrează în Galați într-o bucătărie care îmi poartă semnătura, cu două locații – pub-ul Union Jack și restaurantul Flow. În București în schimb, Mihai Toader și Ionuț Iancu sunt angajați la restaurantul Goccia, unde deja își petrec aproape tot timpul”, spune Florin.
Juratul de la MASTERCHEF povestește că după ce a făcut aceste alegeri, spera ca fiecare dintre aceștia să învețe cât mai mult în bucătărie, astfel încât să poată ajunge să semneze singuri un meniu sau să conducă o bucătărie profesionistă. „Răzvan s-a nimerit să fie în Galați în perioada în care am început colaborarea cu cei de acolo. Aveam nevoie de cineva pasionat în bucătărie, de cineva care să fie permanent interesat să se perfecționeze și care să îi impulsioneze și pe ceilalți. Despre Mihai Toader știam că este un tip mai agitat și nerăbdător, genul meu de bucătar de tigăi sau grătar. Evoluția lui din concurs oricum m-a surprins plăcut și era singurul concurent dintre finaliști pe care aș fi putut să îl angajez, Alex Hora fiind din Oradea, iar Aida trăind în Italia. El era singurul concurent din finală disponibil să trăiască în București, așa că a fost prima opțiune pentru post. Mihai este genul de bucătar rapid, atent la detalii și care este capabil să tragă de tigăi. Ionuț Iancu a intrat în atenția mea din momentul în care am văzut câtă importanță acordă farfuriilor și detaliilor din montajele lui. Este genul de bucătar pe care daca îl lași liniștit să monteze un plating îți poate scoate niște farfurii splendide”, a spus chef Florin Dumitrescu despre foștii concurenți de la MASTERCHEF, SEZONUL 2.
La rândul lor, cei trei concurenți sunt entuziasmați de propunerea primită din partea lui Florin Dumitrescu. „Când chef Florin mi-a propus acest job am acceptat foarte bucuros. Am învățat foarte multe de la el, începând de la tehnici până la combinații de gusturi. Este un bun învățător. Sper să fie o colaborare lungă și frumoasă și să învăț cât mai multe de la Chef Florin. Sper să îmi aducă experiență de care am nevoie”, a spus Mihai.
Și pentru Ionuț această colaborare este o bucurie imensă. „Jobul este spectaculos și nu exagerez cu nimic când afirm lucrul acesta. Sunt extrem de încântat pentru că zilnic descoperim o mulțime de lucruri noi și începem să lucrăm ca o adevărată echipa. Solicitant sigur că este, suntem în bucătărie de dimineața până foarte târziu. Avem planuri mari cu locul unde lucrăm acum. De la cei 3 jurați ai emisiunii MASTERCHEF am învățat foarte multe lucruri care îmi vor fi utile, atât personal, cât mai ales profesional. De la chef Florin am înțeles că în bucătărie trebuie să ai motivație, atitudine și profesionalism în orice situație, indiferent cât de stresantă sau dificilă ar fi”, a ținut să precizeze Ionuț.