Atunci când iei la întâmplare o sticlă de vin și o desfaci, experții somelieri recomanda ca, înainte să guști conținutul ei, să pui un praf de sare în sticlă, iar efectul va fi unul incredibil.
Sarea ajută la îmblânzirea tăriei băuturii și la balansarea aromelor vinului. Efectul a fost descoperit de Nathan Myhrvold, autor al cărții „Bucătăria modernistă”, în urmă cu câțiva ani în timpul unei cine. Totul s-a întâmplat când una dintre invitate s-a plâns că și-ar dori ca vinul pe care îl bea să fie mai savuros și mai puțin fructat. Atunci, Myhrvold a adăugat un praf de sare în pahar.
Acela a fost momentul în care bărbatul și-a dat seama că gustul vinului a devenit unul mai bun și că, în scurt timp, toată lumea i-a urmat exemplul și a fost mulțumită.
În lumea iubitorilor de vinuri există o mulțime de trucuri folosite pentru îmbunătățirea savorii acestei băuturi. Unii oameni consideră că vinul de proastă calitate devine mai bun dacă este învârtit la bleder timp de 30 de secunde, în timp ce alții pun o lingură pe sticla de vin și apoi o acoperă în folie de aluminiu.