Prima pagină » Magazin » Trucul fără greș al lui Jamie Oliver pentru orez PUFOS. Este „super simplu” și durează doar opt minute

Trucul fără greș al lui Jamie Oliver pentru orez PUFOS. Este „super simplu” și durează doar opt minute

Trucul fără greș al lui Jamie Oliver pentru orez PUFOS. Este „super simplu” și durează doar opt minute

Celebrul bucătar Jamie Oliver a împărtășit metoda sa „fără bătăi de cap” pentru a găti orezul, care garantează de fiecare dată un orez bob cu bob și pufos.

Orezul este un element de bază în bucătărie. Dar știi să-l gătești la perfecțiune de fiecare dată? Din fericire, Jamie Oliver a dezvăluit pentru Mirror secretul său în bucătărie.

De la curry la paella, la prăjeli la risotto, orezul este unul dintre cele mai versatile ingrediente. Se află în majoritatea dulapurilor de bucătărie din Regatul Unit, în condițiile în care aproximativ 80% din populație cumpără orez, o persoană medie consumând aproximativ 5,6 kg pe an. Cifrele sunt similare și pentru români.

În ciuda acestui fapt, este notoriu dificil să-l gătești corect. Fie că este vorba de cantitate sau de calitate – gândiți-vă la boabele lipite – majoritatea oamenilor se luptă cu adevărat să obțină un orez perfect.

Citește și: Cea mai bună rețetă de ciorbă de POST. „Trucul” prin care devine delicioasă

Din fericire, bucătarul  Jamie dezvăluie o metodă sigură pentru a obține orez pufos de fiecare dată. Și poți uita de gadgeturi fanteziste, vei putea copia rețeta lui cu ustensile de bucătărie de bază.

Așadar, cum funcționează? Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți o tigaie mare cu apă cu sare pe foc și, pe măsură ce începe să fiarbă, clătiți orezul (în jur de 350g) într-o strecurătoare până când apa devine limpede. Acest procedeu este pentru a vă ajuta să scăpați de o parte din amidon, ceea ce va împiedica boabele să se lipească și să devină moale.

Jamie Oliver, orez pufos

Sursa foto: Pixabay/mikuratv

Adăugați orezul în apă și lăsați să fiarbă cinci minute. Apoi, scurgeți orezul într-o strecurătoare și acoperiți imediat cu folie de tablă. Puneți 2,5 cm de apă înapoi în tigaie, aduceți la fierbere și apoi lăsați să fiarbă. Puneți strecurătoarea umplută cu orez deasupra și lăsați-o să se aburească timp de opt până la zece minute. Și asta e!

Desigur, unii optează pentru o metodă și mai convenabilă care nu implică o singură tigaie – și acestea sunt pachetele de orez care pot fi gătite la microunde. Iar recent, o mamă a dezvăluit că a descoperit un sfat care „schimbă viața” și care face procesul și mai ușor.

Citește și: Și prețurile sunt „high”! Câți lei costă o ciorbă în restaurantul lui Chef FOA din București

Într-un videoclip TikTok ca @budgetingmum, femeia a spus: „Astăzi aniversez ani când am descoperit acest hack”. Apoi a ridicat un pachet de microunde – orez cu legume aurii de la Asda înainte de a desprinde ușor două file din partea de jos, pentru a crea un suport.

„Oricine altcineva nu își dă seama că, dacă deschizi aceste bucăți de pe fundul pungii cu orezu, acesta se ridică și nu cade în cuptorul cu microunde”. Videoclipul ei a strâns de atunci peste 400.000 de aprecieri și sute de comentarii.

Sursa foto: Arhiva Gândul