John Cisna a vrut să le demonstreze elevilor săi că nu contează unde mănânci, ci ce și mai ales cum mănânci. Astfel, timp de 90 de zile, profesorul a mâncat doar Big Mac-uri, Quarter Pounder-uri, înghețate la pahar și la cornet, însă după reguli stricte, respectând cantitățile zilnice recomandate de proteine și carbohidrați și fără să depășească limita de 2.000 de calorii pe zi.
Pe lângă faptul că a slăbit 17 kilograme, profesorul a observat o scădere a colesterolului de la 249 la 170.
Whas11.com scrie că, de obicei, Cisna mânca de dimineață două sandwichuri Egg White Delight McMuffin, un castron de fulgi de ovăz cu fructe și lapte, la prânz – o salată, iar seara – un meniu.
Cisna a convins angajații unui McDonald’s să îi furnizeze produsele gratuit, însă profesorul susține că lanțul de restaurante fast-food nu s-a implicat în vreun alt fel în experiment.
Pe lângă dieta de la McDonald’s, profesorul a început să meargă pe jos 45 de minute pe zi.
Reprezentanții McDonald’s l-au felicitat pe Cisna pentru pierderea în greutate și s-au arătat încântați că restaurantul lor are în meniu suficiente produse pentru a oferi mese echilibrate.
Nutriționiștii americani nu recomandă însă dietele bazate exclusiv pe produse McDonald’s, spunând că este nevoie de mai multe fructe și legume în meniu.