Întâmplarea a avut loc anul trecut la Penitenciarul Botoșani când deținutul C.N.I. a strâns aproape 10 kilogram de fructe pe care le-a pus la fermentat în câteva recipiente ascunse în grupul sanitar al celulei.
Se pare că elementul care l-a dat de gol și i-a stricat planurile a fost mirosul emis de fructele fermentate, potrivit monitorulbt.ro.
Recipientele în care le ținea au fost descoperite de autoritățile penitenciarului în urma unei percheziții inopinante. Dintre toți deținuții din celulă, C.N.I. a fost singurul care a încercat să restricționeze accesul gardienilor în baie, astfel încât aceștia și-au dat seama că fructele au fost puse la fermentat de către el.
La momentul respectiv, bănuitul a refuzat să dea o declarație scrisă referitoare la incident, însă a semnat luarea la cunoștință atunci când a fost întocmit raportul referitor la incident.
Totuși, în fața Comisiei de Disciplină, bărbatul a susținut că voia să spele vasele în baie de fapt și nu și-a recunoscut fapta, însă a fost sancționat: i-a fost suspendat dreptul de a primi și de a cumpăra bunuri pe o perioadă de două luni.