Iohannis și-a dat acordul pentru denumirea preparatului și l-a și gustat, iar acum, în cinstea sa, restaurantul pregătește două preparate noi: un turnedo Herr President și un desert Santa Klaus, scrie adevarul.ro.
Povestea produselor „branduite” Iohannis din restaurantul de la Cisnădioara nu se oprește aici. „În toată această perioadă de campanie prin sms-uri am discutat foarte mult cu domnul Iohannis vizavi de tendința electoratului românesc și am spus că vreau să mai fac două produse. Având acceptul dânsului îmi permit acum în noul restaurant care are caracter medieval să promovăm alte două produse, care vor vor fi branduite tot Iohannis. Acestea se vor numi Herr President, un turnedo, și încă un desert, Santa Klaus. Sunt produse unice, în care capacitatea inventivă a bucătarilor nu reprezintă altceva decât unicitate și originalitate a produsului”, spune Liviu Durdun, managerul complexului turistic.
FOTO: Ramona Găină/Adevărul
Citeste mai mult: adev.ro/nfcdvr
Citeste mai mult: adev.ro/nfcdvr
Herr President, noul preparat al restaurantului, se face din mușchi de vită și ficat de rață. „Facem mușchiul la tigaie, ficatul la fel, facem și un sos de vin roșu la sfârșit, sos de vin cu portocale, cu lămâi, cu zahăr, cu coniac. Mușchiul de vită e o carne sănătoasă, nu are colesterol, ficatul e un pic mai pretențios. Așezăm o felie de mușchi, una de ficat, încă una de mușchi și încă una de ficat, iar deasupra ceapă rumenită”, explică Bogdan Marangoci.
Pieptul de pui Iohannis include, pe lângă carnea de pui, morcov, țelină și ardei. „Prima dată călim pieptul de pui, după care adăugăm legumele și sosul alb”, explică Bogdan Marangoci. Se adaugă sare, piper și condiment de pui iar separat se face un sos cu măr roșu, măr verde, zahăr și smântână. Pieptul de pui pregătit se rulează într-o clătită, iar deasupra se pune sosul de fructe.
FOTO: Ramona Găină/Adevărul
La desert, fanii noului președinte al României pot încerca prăjitura Santa Klaus, un desert de asemenea dedicat. „E făcut acum, de când e domnul Iohannis președinte, l-am făcut special pentru dânsul, sper să vină să-l guste. Avem un tort de ciocolată cu biscuități, cu nutella, cu frișcă, puțin coniac, diferite arome, un desert care se servește rece, se lasă la frigider”, mai spune Bogdan Marangoci.