Prima pagină » Magazin » Unul dintre restaurantele lui Jamie Oliver, amendat de Agenția pentru Mediul Înconjurător din Marea Britanie

Unul dintre restaurantele lui Jamie Oliver, amendat de Agenția pentru Mediul Înconjurător din Marea Britanie

Unul dintre restaurantele lui Jamie Oliver, amendat de Agenția pentru Mediul Înconjurător din Marea Britanie
Un restaurant cu specific italian al maestrului bucătar Jamie Oliver a fost amendat cu 6.000 de lire sterline

Restaurantele conduse de celebrul chef britanic sunt renumite pentru faptul că au adoptat norme „eco-friendly” („care respectă mediul înconjurător”), iar Jamie Oliver a apărut la rândul său în câteva campanii naționale de reciclare finanțate de Guvernul britanic.

Cu toate acestea, se pare că „imperiul” clădit de Jamie Oliver începe să se clatine, întrucât unul dintre restaurantele sale cu specific italian a fost amendat recent pentru faptul că a încălcat legislația referitoare la reciclarea ambalajelor.

Un restaurant din lanțul „Jamie’s Italian” a neglijat să își recicleze deșeurile provenite din ambalaje, afirmă Agenția pentru Mediul Înconjurător din Marea Britanie. Ca urmare, acest restaurant a fost somat să plătească o amendă de 6.000 de lire sterline – în astfel de cazuri amenda constă în efectuarea unei donații în favoarea unei fundații ecologiste.

Acesta a fost al doilea scandal rușinos în care este implicat Jamie Oliver în decurs de câteva săptămâni.

Luna trecută, măcelăria londoneză deținută de renumitul bucătar britanic a fost închisă pentru o zi, după ce inspectorii de la Departamentul pentru sănătate au descoperit în clădire excremente de șoareci și carcase mucegăite.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulțit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentație a elevilor în școli și pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de rețete culinare de criză, care îi învață pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanțată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale își afirmă cu tărie angajamentul față de cauza reciclării.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinților săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani și foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street și River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra și fundația de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-șef. În momentul de față, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam și Melbourne, de curând Jamie deschizând și un lanț de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie’s Italian.