Ustoriul este unul dintre cele mai folosite ingrdiente din bucătăria italiană. Deși este gustos consumul său poate avea uneori consecințe nu tocmai plăcute asupra cinelor romantice ale îndrăgostiților și a întâlnirilor în general, pentru că alimentul respectiv nu ne permite să avem o respirație proaspătă.
Cercetătorii italieni Alessandro Guagni și Lorenzo Bianco din Toscana sunt specialiștii cei care au reușit să relaizeze usturoiul fără misros, botezat sugestiv „L”aglio per i baci”, care se traduce prin „usturoiul pentru sărutări”.
Specialiștii au reușit ca usturoiul nou creat să nu-și piardă gustul și aroma, fiind la fel de bun ca cel obișnuit, chiar dacă a rămas fără miros, scrie rador.ro. Pentru a reuși să obțină „usturoiul pentru sărutări” cei doi specialiști italieni au pornit de la un soi de usturoi foarte vechi din Toscana, care are un gust foarte fin. Această plantă aproape dispăruse din grădinile agricultorilor locali până acum 50 de ani când a devenit din nou extrem de popular în regiune.
Usturoiul este nu doar un condiment foarte apreciat ci și un medicament natural, foarte folositor pentru sistemul cardio-vascular deoarece scade tensiunea arterială și colesterolul. De asemenea el stopează depunerea grăsimilor și a plăcii de aterom pe vasele sanguine și întărește sistemul imunitar, purificând și detoxificând întregul organism.