Vinetele, legumele îndrăgite ale verii – 7 efecte pozitive pentru sănătate
Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume Și, cu toate că luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, ne putem bucura de ele până târziu în toamnă. Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice și au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.
Gustul amărui al vinetei necoapte a adus, pe nedrept, o reputație negativă acestei legume în Evul Mediu. Timp de sute de ani oamenii nu au mâncat vinete deoarece erau convinși că aduc nebunia, lepra și cancerul. Leguma și-a recuperat traptat din prestigiu, recucerindu-i pe oameni ca plantă decorativă înainte de a le ajunge, din nou, în farfurie, unde a și rămas, începând cu secolul al 18-lea. Iată și ce beneficii aduce această legumă sănătății noastre: 1. Vinetele conțin fier, calciu și alte minerale, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniță, vinetele sunt la fel de delicioase și au același efect pozitiv asupra sănătății tale.
Află totul despre beneficiile consumului de vinete de pe csid.ro!