VOCEA ROMÂNIEI sau X FACTOR? Au venit rezultatele: CINE A BĂTUT ASEARĂ la prima confruntare directă

Publicat: 20/09/2014, 14:09

VOCEA ROMÂNIEI sau X FACTOR? Audiențele de vineri seară. Prima confruntare directă dintre Vocea României și X Factor a fost câștigată de emisiunea de pe Pro TV.

La orașe, Vocea României de la Pro TV și X Factor de pe Antena 1 au fost apropiate: doar un punct de rating a avut în plus show-ul de pe Pro. Diferența dintre Voce și X Factor (aflat la debutul sezonului cu Horia Brenciu și Ștefan Bănică) a fost însă mai mare la nivel național și pe targetul comercial.

„Vocea României” a adus și la a doua ediție audiențe record, situându-se pe primul loc în preferințele românilor, lider incontestabil pe intervalul orar 20:30 – 22:55, și a reușit să aducă în fața televizoarelor 2,5 milioane de români în minutul de aur.

Emisiunea a fost și în cea de-a doua ediție a sezonului 4 lider de audiență pe toate categoriile de public. În intervalul de difuzare 20:30 – 22:55, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, Pro TV a fost lider detașat cu o audiență medie de 12,1 puncte de rating și 27,6% share.

Locul doi a fost ocupat de Antena 1 cu 9,3 puncte de rating și 21,2% share. La nivelul publicului din mediul urban, Pro TV a condus cu o audiență medie de 10,1 puncte de rating și 20,4% share, al doilea post clasat fiind Antena 1 cu o audiență medie de 9,0 puncte de rating și 18,3% share. La nivel național, ProTV câștigă și de această dată locul întâi cu o audiență medie de 9,2 puncte de rating și 19,1% share, iar Antena 1 se clasează pe locul secund cu 7,6 puncte de rating și 15,6% share.

Show-ul de la Pro TV: „personaje”, „chimie” între jurați și stiluri muzicale diverse

Cea care a deschis cea de-a doua ediție din noul show a fost Ivana Farc care a reușit să întoarcă toate cele patru scaune încă din primele secunde de când a început să cânte piesa „Raggamaffin”. Antrenorii au încercat să o convingă pe Ivana să îi aleagă, însă preferatul ei a fost Tudor Chirilă, alături de care va merge mai departe în concurs.

Foto: Pro TV

Din rețeta emisiunii de vineri difuzată de Pro TV nu au lipsit duelurile verbale dintre jurați, ironiile, ori demonstrațiile de simpatie. Unii dintre ei au renunțat la pantofi pentru a-și arăta susținerea față de concurenții prezenți la audițiile pe nevăzute. Mai mult, și emisiunea a doua din sezonul 4 a adus în scenă concurenți care au interpretat stiluri muzicale diferite, care nu s-au regăsit în emisiunile anterioare. Nu au lipsit nici „personajele” din show, care și-au făcut din intrare un spectacol. Graur Mircea Eugen a venit la „Voce”pe motocicletă, împreună cu un grup de prieteni, toți motocicliști. De aproape 5 ani locuiește în Congo unde instruiește polițiști, însă își dorește să rămână în țară alături de familie. A interpretat piesa „El tango de Roxanne” și l-a ales pe Smiley ca antrenor.

În echipa Loredanei a intrat o variantă din Chișinău a lui Goran Bregovic, Valentin Uzun Ion, care a cântat melodia „Gas, gas”, dar și un latino lover – Lucian Colareza, care a interpretat piesa „Historia de un amor”.

Foto: Pro TV

„Rebel yell” a fost melodia care a făcut sala să se ridice în picioare, dar și pe cei patru antrenori. Piesa cântată de Vladimir Pocorschi l-a adus pe acesta în echipa lui Smiley alături de care a decis să își continue drumul în competiție.

Foto: Pro TV

Desculță, Petra Acker din Brașov a reușit să surprindă audiența cu piesa „Can”t take my eyes off of you”, dar și prin look-ul ei. „Ești din România? Nu arăți ca și cum ai fi din România”, i-a spus Loredana în momentul în care a văzut-o. Cu toate că toți cei patru jurați au fost fascinați de atitudinea și vocea ei, Petra face echipă cu Tudor Chirilă.

O fată de 17 ani, Maria Șimandi a întors toate cele patru scaune după doar câteva secunde. Tehnica ei vocală și interpretarea melodiei „Chasing pavements” i-au făcut pe jurați să se întoarcă și să o aplaude în picioare, dar cel care o va antrena este Smiley.

În momentul de față, Marius Moga, Tudor Chirilă și Loredana au câte 4 concurenți în echipele lor, iar Smiley conduce cu 5 concurenți.

Premiera X Factor, sezonul al IV-lea, a fost urmărită de peste două milioane de telespectatori

Cu un slogan nou, „mai mult decât voce”, și cu două dintre vedetele care au făcut parte din show-urile Pro TV-ului anterior, Horia Brenciu și Ștefan Bănică, X Factor, sezonul 4, a debutat vineri seară la Antena 1, fără să fure startul, așa cum a făcut-o concurența sa cu teasing-ul de marți.

Foto: Mihai Stetcu / Antena 1

Peste două milioane de români s-au uitat la prima emisiune din noul sezon, potrivit unui comunicat al televiziunii, minutul de maximă audiență fiind înregistrat la 22.49. Pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, în minutul de aur de la 22.47, emisiunea X Factor atingea un vârf de audiență de 15 puncte de rating și 37,3% cotă de piață, în timp ce ProTv înregistra 9,3 puncte de rating și 23,1% cotă de piață.

Pe întreg publicul din mediul urban, Antena 1 înregistra cu X Factor (20.29-23.15) o audiență medie de 9,2 puncte de rating și 19,2% cotă de piață, la distanță foarte mică față de Pro TV care a obținut o audiență medie de 9,6 puncte de ranting și 20% cotă de piață.

Din rețeta X Factor nu au lipsit momentele specifice unui show de talente, respectiv concurenții care fac deliciul publicului ori poveștile de viață ale concurenților.

Monica Sannino, o tânără de 20 de ani, a venit tocmai din Italia la X Factor și a primit trei de DA de la jurați. Ea își caută mama naturală cu sprijinul părinților săi adoptivi.

Dacă Sannino i-a impresionat pe jurați, nu același lucru l-a făcut Alexandru Moise, care l-a scos pe Ștefan Bănică din sală, atunci când a cântat o manea. DIn show-ul de vineri al Antenei nu au lipsit nici scenele de dans , Brenciu urcându-se la propriu pe masa juriului atunci când a auzit o concurentă interpretând o piesă mai veche a Deliei. Pe masă s-a urcat și Bănică, care l-a și oprit pe unul dintre concurenți de teamă ca acestuia să nu i se „spargă vreo venă!”. Ionuț Pitea a încercat un black metal, dar cu care nu i-a convins pe jurați.

La fel s-a întâmplat și cu Lucian Crețu, un angajat MApN, căruia același Bănică i-a spus: „Dacă noi am fi un pluton, eu aș trage primul, tată, direct între ochi, ca să curmăm chinul”. Vedeta și-a asumat rolul de băiat rău al emisiunii și a aruncat și cu un scaun atunci când i-a auzit vocea lui Sergiu Braga, un motociclist din Chișinău care a trecut printr-un accident teribil.

Foto: Gabriela Arsenie / Antena 1

Acesta a venit la show ca să cucerească o fată căreia i-a dedicat și aria Nessun Dorma. A cucerit și sala, dar și jurații, care i-au acordat trei de DA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Experiența CIUDATĂ a unui bărbat care a fost mort timp de 45 de minute. Ce...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
Scandal în lumea manelelor. S-au aruncat cuvinte grele și a fost necesară intervenția polițiștilor
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Ce rol joacă statul român în afacerile lui Gabi Bădălău? Cum a reușit să aibă...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Test de cultură generală. Ce obicei alimentar ciudat avea Charles Darwin?