Prima pagină » Mini » Băsescu, ATAC DEVASTATOR la ambasadorul SUA: ”E TRÂMBIȚA lui Putin”. REACȚIA care va stârni un SCANDAL uriaș în România

Băsescu, ATAC DEVASTATOR la ambasadorul SUA: ”E TRÂMBIȚA lui Putin”. REACȚIA care va stârni un SCANDAL uriaș în România

Băsescu, ATAC DEVASTATOR la ambasadorul SUA: ''E TRÂMBIȚA lui Putin''. REACȚIA care va stârni un SCANDAL uriaș în România
Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a criticat, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, afirmând că acesta nesocotește istoria României și că "a reușit să aștearnă cel puțin un strat gros de nedumerire și poate sămânța neîncrederii României în SUA". În acest sens, Băsescu a precizat că "o reacție oficială și clarificatoare a României în relația cu SUA este obligatorie".

Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a reacționat pe Facebook după ce ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a afirmat, într-un interviu acordat postului Moldova 1, că Republica Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în interiorul unor granițe sigure și că unirea țării cu România „nu este o alegere practică” indiferent de motiv.

„Ambasadorul SUA James Pettit, o trâmbiță a Moscovei ?

Ambasadorul SUA de la Chișinău James Pettit, emite teorii similare cu cele din vremea lui Stalin și dragi propagandei lui Putin, făcând servicii neprețuite Moscovei, dând o grea lovitură chiar realităților istorice și susținând mistificarea istoriei României, afirmând că :
– „Moldova nu este România” ;
– „Moldova își are propria ei istorie” ;
– „Alăturarea de României nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune în Republica Moldova” ;
– „Este important ca moldovenii să se recunoască a fi moldoveni, o națiune aparte” ;
– „Transnistria trebuie să aibe un statut special” ;
– Am aflat de la James Pettit că noi și cetățenii Republicii Moldova vorbim limbi diferite.

Altfel spus, Ambasadorul SUA la Chișinău consolidează teoria promovată de la Stalin și până în ziua de azi, de către Putrin, nesocotind chiar istoria României.

Marea întrebare este dacă Ambasadorul James Pettit a exprimat puctul de vedere oficial al SUA sau pur și simplu, vorbele scoase pe augusta-i guriță reflectă grave carențe de cunoaștere a spațiului în care își îndeplinește misiunea .
Nu știu dacă James Pettit exprimă punctul de vedere al SUA, dar ambasadorul tocmai a reușit să aștearnă cel puțin un strat gros de nedumerire și poate sămânța neîcrederii României în SUA.

O reacție oficială și clarificatoare a României în relația cu SUA este obligatorie”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Întrebat de ce factori ar trebui să țină cont poporul moldovean atunci când face o alegere privind viitorul țării, în contextul în care la nivelul societății există mai multe tendințe, inclusiv cel al unirii cu România, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, James Pettit, a declarat, într-un interviu acordat postului Moldova 1, că Republica Moldova „trebuie să ramână un stat suveran și independent în interiorul unor granițe sigure”.

 „Consider că este foarte important și aceasta desigur este politica noastră, cred că și politica de aici, ca Republica Moldova să rămână un stat suveran și independent în interiorul unor granițe sigure. Unirea cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, în Republica Moldova. Ceea ce ar face lucrurile mai bune aici în Republica Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oameni pentru ca ei toți să contribuie pentru a face din Republica Moldova o țară mai bună pentru moldoveni”, a spus James Pettit.

„Republica Moldova nu este România, Republica Molodova are propria sa istorie și proriile provocări. Printe aceste provocări se numără faptul că Republica Molodova este o țară multietnică, cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, care este scopul final, dar un statut special în cadrul Republicii Molodva. Potentialul aici este foarte mare, aveți un popor calificat și harnic, există multe promisiuni în anumite sectoare pe lângă agricultură, și asta include sectorul textil și IT”, a mai spus Pettit.

Autor