Cel mai bun drob de miel tradițional. Cum se prepară drobul de miel după rețeta lui Radu Anton Roman
REȚETĂ DROB DE MIEL. Tradițional, pe masa de Paște nu trebuie să lipsească drobul de miel. Cum poate fi preparat, vă prezentăm rețeta de drob de miel a lui Radu Anton Roman cu care, cu siguranță, nu veți da greș.
REȚETĂ DROB DE MIEL. INGREDIENTE
1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina
(cam asta e „pachetul” tipic al mai tuturor ofrandelor, al tuturor sacrificiilor)
2 cepe
3 legaturi de ceapa verde
150 g unt
3 legaturi de usturoi verde
6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)
1 pahar de smantana (facultativ, zic unii, dar, daca ar fi sa ma
iau dupa soru-mea Anca, care se pare ca n-a invatat nimic in zero
virgula cinci secole de viata despre medicina alternativa si dieta anticolesterol,
nu se poate fara)
verdeata (marar, patrunjel)
sare, piper
1 prapur de miel
REȚETĂ DROB DE MIEL. MOD PREPARARE
Se spala prapurul, se lasa in apa rece
Se spala maruntaiele in cateva ape, se oparesc scurt intr-o apa clocotita care se da la caine (sa fie Pasti la toti)
Se fierb in apa cu un praf de sare 30 minute de la primul clocot; se scot
Daca s-au racit, se toaca din cutit, marunt, de parca ai vrea sa le faci zaruri de table (unii le toaca prin masina – dar iese pateu, nu drob)
REȚETĂ DROB DE MIEL. (Acum, bunicile noastre incingeau bine o grasime – sa zicem untdelemn, desi tare ma tem ca era o galbena untura de gaina sau gasca – si, la foc iute si necrutator, rumeneau cateva minute bucatelele de drob, sa capete coaja si gust bun de prajeala, singure, fara ceapa, sfanta gura sa traiasca aventura descoperirii fiecarui gust in parte… Dar asta azi e o obsesie desueta si, intr-un fel, facultaÂtiva, deci puneti-o in paranteze, cum am facut si eu)
REȚETĂ DROB DE MIEL. Ceapa, si uscata si verde, usturoiul, verdeata se toaca maruntel, fiind partea uda – frageda a povestii noastre
Ceapa uscata se pune in unt la prajit
Cand s-a muiat si s-a stravezii putin, se adauga tocatura, sa sfaraie inca 5 minute; apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste
Ouale se bat cu sare si piper
Se amesteca, e deja actul trei, toate, tocatura, ceapa ramasa, ouale (si smantana sora-mii)
Prapurul se scurge de apa, se intinde dantela-i cu delicatete si se umple cu amestecatura de mai sus
REȚETĂ DROB DE MIEL. Finalul (in trei variante:
Prima: se unge cat de bine cu unt o tava adancuta de cozonac, se potriveste drobul in forma asta si se da la cuptor, la foc foarte mic, pana se rumeneste bine (maroniu deschis)
A doua: se turteste drobul, rotunjit ca o… turta, printr-o clisa facuta din 2 oua si 2 linguri de faina, si se pune la prajit in grasime incinsa, pana se rumeneste; se mai pune si in cuptor, vreo 15-20 minute, la foc minuscul, sa se lege – usuce – patrunda
A treia: tava de cozonac se unge cu unt, se presara din gros cu pesmet; drobul si el se presara cat de des cu pesmet; se pune in tava si se da la cuptor
REȚETĂ DROB DE MIEL. Tradițional, pe masa de Paște nu trebuie să lipsească drobul de miel. Cum poate fi preparat, vă prezentăm rețeta de drob de miel a lui Radu Anton Roman cu care, cu siguranță, nu veți da greș. Sursa rețetei pentru drobul de miel traditional: www.bucataria-lui-roman.ro