Cele mai periculoase 10 alimente din lume. Sunt atât de dăunătoare, încât au fost interzise

Publicat: 07 05. 2014, 20:18
Actualizat: 20 03. 2019, 15:50
În ultima perioadă, numeroase state din jurul lumii au început să fie mai atente la substanțele pe care producătorii le folosesc fie pentru conservarea alimentelor, fie pentru a le face mai "atrăgătoare" pentru clienți.

Mai jos, aveți o listă cu zece alimente care sunt interzise în Uniunea Europeană, dar care pot fi găsite în alte state cu reguli mai laxe în ceea ce privește normele de protecție și de sănătate.

Carnea de vită și laptele cu hormoni

Asociația Națională de Oncologie din Statele Unite a observat în ultimii ani o creștere a numărului de îmbolnăviri de cancer hormonal, o explicație dată de medicii de peste ocean fiind cea a folosirii excesive de hormoni pentru creșterea vitelor, scrie Ziarul Ring.

Pink Slime

„Pink Slime” este un amestec de carne de vită procesată și îmbibată în amoniac. Din această cauză, carnea are un aspect rozaliu. În SUA este se folosește în compoziția burgerilor sau a cremvursților.

Pui hrăniți cu arsenic

Unii fermieri aleg în continuare să le dea puilor arsenic, o substanță toxică. Aceasta se folosește pentru a le dilata vasele de sânge, astfel încât carnea să pară mai roz și mai proaspătă.

Carnea de porc cu ractopamină

Acest supliment alimentar folosit pentru îngrășarea animalelor poate duce la obezitate, probleme cardiace, insomnie, dureri de cap și tremurat necontrolat, avertizează medicii.

Băuturile energizante

În compoziția anumitor băuturi energizante se regăsește uleiul vegetal bromat, o substanță folosită și la soluțiile ignifuge.

El poate duce la grave probleme de sănătate, afectând tiroida și facilitând apariția bolilor autoimune.

Alimentele cu coloranți artificiali

Fiind create din gudron de cărbune sau petrol, coloranții artificiali pot fi foarte nocivi. Ei potențează apariția mai multor forme de cancer, precum și deterioarea celulelor.

Puii spălați în clor

Anumiți producători aleg să „spele” puii cu substanțe foarte nocive pentru a-i curăța de anumiți patogeni.

Pâinea toxică

Acidul bromic este uneori folosit pentru coacerea pâinii, însă acesta poate dăuna sănătății.

Făină cu înălbitori

Pentru a da culoare făinii, producătorii din SUA folosesc o substanță utilizată în mod normal în producerea cauciucului, a saltelelor sau a unor produse de plastic. Această substanță poate duce la apariția astmului.

Carnea iradiată

Pentru conservarea cărnii, aceasta este uneori expusă unor niveluri reduse de radiația. În Uniunea Europeană este permisă doar iradierea unor plane și mirodenii.