COZONAC CU NUCĂ și cacao DE PAȘTE. REȚETĂ COZONAC DE PAȘTE

Publicat: 18 04. 2014, 13:58
Actualizat: 29 07. 2014, 22:45

COZONAC CU NUCĂ. Ingrediente:

-1kg faina;
-50g drojdie;
-250g zahăr;
-150g unt;
-sare;
-2 plicuri de zahar vanilat;
-10 gălbenușuri;
-500ml lapte;
-100ml ulei;
-350g nuca măcinată;
-4 linguri de zahăr;
-1 ou.

COZONAC CU NUCĂ. Mod de preparare:

Într-un lighean se cerne făină.Se pregătește maiaua din 100ml de lapte călduț care se amestecă cu drojdie și 4linguri de făină.Se lasă maiaua la loc cald să crească.În făină cernută din lighean se face o adâncitură și se pune restul de lapte în care s-a dizolvat zahărul și restul de arome,se adaugă maiaua după ce a crescut și ouăle pe rând,se frământă foarte bine iar apoi se pune câte 1 linguriță de ulei,se frământă până când se înglobează bine în aluat.Se acoperă cu un șervețel și se lasă la dospit până când se dublează volumul.Apoi se împarte aluatul în două părți,se întinde cu sucitoarea sau cu mână,în fiecare parte se pune compoziția din nucă,cacao și zaharulse,se rulează iar apoi se împletesc desigur dacă doriți împletite.Se pun în tavă și se mai lasă să crească timp de 10min,apoi se se ung cu albuș,se bagă la cuptor 40min la 180 de grade. Poftă bună!