DIETA ALCALINĂ. De ce e bine să fim atenți la pH-ul corpului nostru
DIETA ALCALINĂ. Știați că mediul acid din interiorul corpului nostru poate favoriza formarea și extinderea tumorilor, bolile cronice, alergiile? Ei bine, pornind de la această prezumție, s-a născut ideea DIETEI ALCALINE care să mențină pH-ul organismului la un nivel neutru, aceasta fiind cea mai sigură cale către o sănătate de fier.
Valoarea pH-ului indică gradul de aciditate, respectiv ALCALINITATEA unei soluții. În cazul de față, a fluidelor corpului uman. Când valoarea este 0, pH-ul este acid, când este 14, vorbim despre un pH alcalin, iar 7 indică o valoare neutră. În interiorul corpului uman, pH-ul poate să varieze în funcție de organ, iar specialiștii susțin că nici nu trebuie să fie același peste tot.
De exemplu, la nivelul stomacului, pH-ul înregistrează valori între 1,35 și 3,5. Vorbim deci despre un mediu acid, optim pentru a permite digestia alimentelor. Pe de altă parte, sângele în mod normal trebuie să fie ușor alcalin. Valorile pH-ului sângelui ar trebui să varieze între 7,35 și 7,45. Urina, în schimb, este acidă.
DIETA ALCALINĂ. La pacienții sănătoși, aceasta ar trebui să aibă un pH între 5,5 si 6,5. Ph-ul salivei este și el un indicator asupra stării de sănătate a unei persoane, unii medici susținând că este chiar mai important decât cel al urinei. Se măsoară dimineața, imediat după trezire pentru că pe parcursul zilei poate varia în funcție de alimentele consumate. Iar valorile normale ar trebui să fie cuprinse între 6,2 și 6,4.