Dieta Dukan. Cum să pierzi 10 kilograme în două săptămâni
Dieta Dukan. Acesta este un regim care se bazează în mare parte pe proteine. DIETA DUKAN pare să fie cura de slăbire ideală pentru persoanele care vor să scape de o bună parte dintre kilogramele în plus într-un timp relativ scurt.
Dieta Dukan este concepută în așa fel încât să fie favorizat consumul proteinelor în detrimentul lipidelor și glucidelor. Este așadar vorba despre un regim de tip proteic, însă în același timp este și o dietă hipocalorică, pentru că reducerea numărului de lipide și glucide consumate conduce automat la un aport caloric mai mic.
Prin reducerea absorbției de glucide și lipide, organismul va fi obligat să apeleze la propriile rezerve adipoase pentru ca mușchii să poată continua să funcționeze. Datorită acestui mod de alimentație, organismul va începe să producă corpi cetonici, care vor trebui să fie filtrați de către rinichi. Acest fapt îi va solicita suplimentar, așa că se impune suplimentarea cantității de apă ingerată.
Specialiștii în nutriție spun că Dieta Dukan promite supraponderalilor chiar și pierderea a 10 kilograme în 14 zile. Potrivit acestora, spre deosebire de alte cure de slăbire, Dieta Dukan reduce riscul de a lua din nou în greutate, cu o singură condiție: dacă regulile Dietei Dukan sunt urmate până în cel mai mic detaliu și toate etapele sunt parcurse până la capăt.
Dieta Dukan. Este împărțită în patru faze: etapa de atac, etapa de croazieră, etapa de consolidare și etapa de menținere
Dieta Dukan. Etapa „de atac” a dietei este urmată, în general 4-5 zile, dar poate dura, în funcție de numărul kilogramelor în surplus, și până al o săptămână. În această fază, persoanele care încep cura vor mânca numai proteine. Printre alimentele cu un conținut ridicat de proteine se numără carnea, laptele degresat, ouăle, și lactatele cât mai apropiate de 0% grăsime. În prima fază a DIETEI DUKAN, legumele și dulciurile de orice natură, inclusiv fructele, sunt interzise. În plus, alimentele permise nu trebuie prăjite. Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe grătar. În aceste zile este obligatoriu să beți între 1,5 și 2 litri de apă pe zi. O altă regulă obligatorie este consumul unei linguri și jumătate de tărâțe de ovăz, fie că sunt, fie că nu amestecate în lactate.
Dieta Dukan. Etapa „de croazieră” a dietei durează de la 5 zile la câteva luni și de fapt aceasta este faza în care se pierd, treptat, cele mai multe kilograme, cu o medie de un kilogram pe săptămână. În această fază, se alternează zile de regim în care se vor mânca doar proteine cu zile în care, pe lângă proteine, sunt incluse și legumele. Morcovul, porumbul, cartofii, fasolea și orezul trebuie evitate. De asemenea, sunt interzise făinoasele. Specialiștii recomandă ca legumele să fie introduse treptat în Dieta Dukan, câte una la o masă. De asemenea, se va menține regula cunsumului de apă, dar și de tărâțe de ovăz, crescând cantitatea la două linguri
Dieta Dukan. Etapa „de consolidare” a dietei durează 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut. Nutriționiștii spun că în această perioadă, organismul are tendința de a recupera greutatea, de aceea sunt posibile stările de oboseală sau senzația de frig. În primele zile trei-cinci zile se reintroduc treptat fructe și cereale și, dacă organismul o cere, maximum două felii de pâine integrală pe zi. De asemenea, în această fază se recomandă introducerea în dietă a orezului, a porumbului, a mazărei și a cartofilor, dar cu precauție. Printre alimentele contraindicate se numără în continuare bananele, cireșele, strugurii, fructele seci și mâncărurile prăjite. Untul și alte grăsimi se vor folosi cu moderație în prepararea alimentelor. În această fază, proteinele și legumele pot fi consumate fără restricții în orice zi, dar regulile legate de conumul de apă, de tărâțe și de mișcarea fizică obligatorie rămân valabile.
Dieta Dukan. Etapa de menținere și stabilizare a greutății. Această fază a DIETEI DUKAN presupune o singură regulă care trebuie respectată toată viața: joi se va ține un regim proteic. Ultima etapă a DIETEI DUKAN ne permite să mâncăm dulciuri și făinoase, dar nu mai mult de o porție pe săptămână. De asemenea, prăjelile trebuie mâncate cu moderație.
Această dietă trebuie evitată de persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare și de diabet, deoarece principiile de bază ale DIETEI DUKAN vor înrăutăți starea de sănătate ale acestor pacienți.
Dieta Dukan. De ce este periculos excesul de carne
Dieta Dukan este preferata celor care doresc să scape de multe kilograme într-o perioadă scurtă de timp. Însă, potrivit consultantului în nutriție Alec Blenche, aceasta este foarte periculoasă. Totuși, conform nutriționiștilor, spre deosebire de alte cure de slăbire, Dieta Dukan reduce riscul de a lua din nou în greutate.
Corpul nu poate crea provizii de protenie în organism iar ce este în exces este eliminat prin rinichi, a explicat Alec Blenche la Digi24.
„Dieta Dukan este foarte periculoasă. Problema este că oamenii vor să aibă rezultate peste noapte. Trăim într-o lume în care timpul a căpătat o altă valoare. Vrem acum să se întâmple totul. Vrem acum să slăbim, acum să fim sănătoși, acum să fim frumoși. Nu se poate ca după 30-40 de ani în care tu ai stricat corpul, dându-i alimente nesănătoase, a doua zi când te hotărăști să fii sănătos, să devii sănătos. Foartă multă carne în corp înseamnă foarte multe proteine în corp. Proteina în sine nu poate fi stocată în corp, nu o poate reține. Și atunci, orice exces, trebuie să se elimine prin rinichi și, astfel, rinichii pot avea mari probleme de sănătate. Am auzit de foarte multe cazuri”, a explicat Alec Blenche.
Dieta Dukan, soluție împotriva pieței negre a băuturilor alcoolice
Cum piața neagră a băuturilor alcoolice afectează afacerile companiilor de profil, iar creșterile sunt aproape imposibil de realizat, diversificarea portofoliului pare soluția câștigătoare. Lerida International, unul dintre cei mai mari importatori de vinuri și băuturi alcoolice, a introdus recent produsele din dieta Dukan în portofoliul său.
CONTEXTUL: Importatorul de vinuri și băuturi spirtoase Lerida estima pentru anul trecut o cifră de afaceri de circa 6 milioane de euro, în creștere față de rezultatele din 2011 (4,6 milioane de euro). Piața băuturilor însă se află de ani buni în scădere.
DECIZIA: Reprezentanții companiei au hotărât anul acesta să diversifice afacerile. Varianta aleasă a fost completarea portofoliului de băuturi cu alimente din cadrul dietei Dukan. „Ideea ne-a venit anul trecut, prin prisma faptului că din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să aibă o viață sănătoasă și o educație alimentară corectă„, declară Bogdan Ciocoveanu, business director al Lerida International.
EFECTELE: Estimările Lerida International pentru segmentul de produse alimentare, în care sunt cuprinse 25 de produse din dieta Dukan, se referă la vânzări de 200.000 de euro în acest an și 300.000 de euro în 2014.
Rețetă dieta Dukan. Faza de atac
Dieta Dukan promite pierderea unui număr impresionant de kilograme într-un timp realtiv scurt. Această cură de slăbire presupune patru faze: etapa de atac – care trebuie urmată timp de 9 zile, etapa de croazieră – care durează 5 zile, etapa de consolidare – care trebuie urmată timp de 10 zile și etapa de stabilizare definitivă – care trebuie ținută tot restul vieții.
Regimul Dukan seamănă cu o cură hiperproteică, dar reușește să se diferențieze prin etapa de menținere.
Mai jos puteți citi rețetă pentru salata de ouă, care este indicată în faza de atac a dietei Dukan.
Acest preperat este de o complexitate redusă, ținând cont de faptul că salata de ouă este gata în 15 minute
INGREDIENTE:
â— 3 ouă
â— 3 lingurițe de muștar fără zahăr (Diijon)
â— 200 grame de brânză de vacă, care conține 0,1% grăsime
â— 65 grame de șuncă de pui
â— 2 fire de pătrunjel verde
â— sare după gust
MOD DE PREPARARE:
Cele trei ouă se fierb până ce acestea devin tari, apoi se curăță coaja și se taie în două, pe lungime. Mai apoi se scoate gălbenușul și se pune într-un castron separat. Peste gălbenuș se adaugă muștar și un praf de sare și se amestecă bine, până când se obține o compoziție omogenă.
Peste obținut din gălbenuș se mai adaugă treptat brânza de vaci și se amestecă bine până se obține o compoziție foarte cremoasă.
Apoi, se taie albușurile și șunca fâșii subțiri. Odată tăiate, acestea se adaugă în pasta obținută din gălenușul de ou, muștar și brânza de vaci. La fina se adaugă pătrunjelul, după ce a fost tocat mărun, și sare, după gust.