DIETA KETOGENICĂ. Cum poți slăbi cu ajutorul proteinelor și al grăsimilor
DIETA KETOGENICĂ. Principiile acestei cure sunt relativ simple, dar pentru ca rezultatele obținute să fie cele dorite, este indicat să urmați în tocmai recomandările date. Astfel, dieta Ketogenică cuprinde două fază: cea de atac și cea de menținere – care trebuie ținută tot restul vieții. Un alt aspect care nu trebuie să lipsească este renunțarea la sedentarism. Sportul face parte dintr-un stil de viață sănătos, astfel că persoanele care vor să urmeze acest regim trebuie să își facă un abonament la o sală de fitness și să se ducă la antrenament de 3-4 ori pe săpămână.
DIETA KETOGENICĂ. Mai jos puteți citi lista alimentelor permise:
â— Fiind o dietă bazată pe un conținut crescut de grăsimi, alunele de pădure și migdalele crude, diverse tipuri de semințe și nucile sunt o parte dintre alimentele permise. De asemenea, din dietă nu trebuie să lipsească uleiurile vegetale: in, cocos, cânepă, germeni de grâu, avocado, nuci, semințe de dovleac, măsline, porumb și seminte de struguri etc, smântâna fermentată, untul, avocado, cocosul, slănina, măduva, creierul și ficatul.
â— Proteine sunt și ele extrem de importante în acest regim. Carne de vită, de porc, de oaie, de pește și brânzeturile fermentate nu trebuie să lipsească din meniul zilnic.
â— Fibrele și carbohidrații trebuie mâncate în cantități limitate. Printre alimentele care conțin aceste substanțe nutritive permise în dieta Ketogenică se numără salata, spanacul, broccoli, varza, ceapa, fasolea verde, castraveții și roșiile. Nutriționiștii avertizează că în cazul în care într-una din zile alegeți sa mâncați nuci sau migdale, evitați să mai adăugați în meniul zilnic alimentele menționate mai sus, deoarece acestea două reprezintă o sursă bogată de fibre și carbohidrați.
DIETA KETOGENICĂ. Mai jos puteți citi lista alimentelor contraindicate:
â— Persoanele care au ales să scape de kilogramele în plus cu ajutorul acestei cure ar trebui să evite, cel puțin în faza de atac orice fel de alimente obținute pe bază de cereale. Aici intră bineînțeles pâine, pastele, fulgii sau mămăliga.
â— În plus, cartofii, fructele, lactatele nefermentate care pot conține lactoză – zahărul din lapte, mierea, zahărul, alcoolul și băuturile carbogazoase trebuie eliminate din meniul zilnic.
DIETA KETOGENICĂ. Principiile:
â— Persoanele care vor să urmeze un astfel de regim de slăbire trebuie să mănânce de cel puțin 4 ori pe zi, atât în faza de atac, cât și în cea de menținere.
â— În faza de atac, care durează în funcție de numărul de kilograme pe care doriți să le slăbiți, trebuie să mâncați cu 500 de kilocalorii mai puțin decât în faza de menținere. Astfel, dacă în a doua fază alegeți să mâncați 2.000 de kilocalorii, dacă sunteți femeie și 2.500 de kilocalorii, dacă sunteți bărbat, în faza de atac este indicat ca zilnic să aveți un meniu al cărui conținut caloric să fie 1.500, respectiv 2.000 de kilocalorii.
â— În primele zile veți sesiza o scădere drastică a greutății corporale, pentru că apoi începeți să slăbiți în jur de 1 maxim 2 kilograme pe săptămână, în funcție și de procentajul de grăsime din corp, dar și de metabolism.
DIETA KETOGENICĂ. Exemplu de meniu:
â—Masa 1: 200 de grame de carne de pui + 20 de mililitri de ulei de măsline,
Masa 2: 100 de grame de crenvursti + o ceapă verde sau tablete care să conțină fibrele necesare digestiei,
Masa 3: 200 de grame de carne de pui/porc/vita + 20-30 de mililitri de ulei de măsline,
Masa 4: 3-4 albusuri de ouă + 20 de mililitri de ulei de măsline.
â— Masa 1: carne/pește la cuptor cu sos de smântână și broccoli,
Masa 2: mușchi de porc cu ciuperci la grătar,
Masa 3: mușchi de vită la grătar, cu sos de unt și fasole verde,
Masa 4: ficăței de pui la cuptor cu sos de smântână și rosii, cu salată verde.
â— Masa 1: omletă cu cașcaval,
Masa 2: ouă ochiuri cu spanac și unt,
Masa 3: salată de crudități cu ulei vegetal, semințe de in și brânză slabă,
Masa 4: brânză slabă/iaurt și alune sau migdale.
â— Masa 1: brânză fermentată cu roșii și ulei,
Masa 2: ton/somon/sardine(pot fi conserve) cu ulei cu salată verde sau avocado+ lămâie,
Masa 3: cașcaval și alune sau migdale,
Masa 4: concentrat proteic cu smântână.
După prima lună de dietă Ketogenică, o zi pe săptămână puteți mânca și carbohidrați, cu condiția ca în ziua respectiva să nu mâncați grăsimi.
DIETA KETOGENICĂ. Dieta ar trebui să conțină 65% grăsime, 30%proteine și 5% carbohidrați, obținuți în special din vegetale, care au un conținut ridicat de fribre.