Prima pagină » Mini » Dulceață de caise. Trei rețete simple pentru un desert excelent

Dulceață de caise. Trei rețete simple pentru un desert excelent

Dulceață de caise. Trei rețete simple pentru un desert excelent
Dulceață de caise. Trei metode simple de a prepara acest desert.

Dulceață de caise. Ușor de preparat, dulceața de caise este metoda ideală de a păstra gustul deosebit al acestor fructe. Mai jos puteți găsi trei metode simple de a prepara dulceața de caise.

Dulceață de caise. Rețetă 1:

Inrediente:

● 3 kilograme de caise fără sâmburi,

● 2, 400 de grame de zahăr,

● două pliculețe de sare de lămâie,

● un pliculeț de conservant,

Dulceață de caise. Mod de preparare:

Caisele se spală și se pun într-o oală de dimeniuni mari, în așa fel încât toate caisele se încapă în același recipient. Apoi, se adaugă un strat de caise și un strat de zahăr. Operațiunea se repetă până când ultimul strat pus este de zahăr, după care se bagă la frigider, unde se lasă peste noapte.

A doua zi, caisele se pun pe foc preț de 30 de minute, după ce s-a adăugat și sarea de lămâie. În timp ce compoziția stă pe aragaz este indicat să amestecați în dulceață, ca să nu se lipească de oală.

După ce cele 30 de minute s-au scurs, este recomandat să scoateți caisele din oală și să lăsați la fiert doar siropul. Atunci când siropul a scăzut și s-a închegat adăugăm din nouă caisele.

Apoi se mai adaugă sare de lămâie și zahărul vanilat și se amestecă ușor preț de câteva minute, după care luăm oala de pe foc și punem dulceața de caise obținută în borcane, care după ce sunt sigilate, se întorc cu gura în jos până ce se răcesc.

Sursă: PetitChef

Dulceață de caise. Rețetă 2:

Ingrediente:   

● 5 kilograme de caise

● 2,5 kilograme de zahăr

● zeama de la 2 lămâi

● 1 baton de vanilie

Dulceață de caise. Mod de preparare:

Se spală caisele și se aleg fructele care sunt coapte și a căror coajă este lipsită de lovituri, după care se scot sâmburii, care nu ar trebui aruncați ci folosiți la prepararea acestui tip de dulceață. După ce s-au scos sâmburii, aceștia se sparg, iar miezul obținut se pisează și se adaugă în dulceață la sfârșit.

Apoi, într-o oală, adâncă de vreo 8-10 litri, se pun caisele cu zahărul și zeama de lămâie și adăugați o cană de apă. După ce se adaugă și batonul de vanilie, tăiat în jumătate, oala se pune la foc mic timp de 50-60 de minute, amestecând din când în când în compoziție pentru a preveni să nu se lipească.

Dulceața se amestecă constant în special în partea finală pentru a evita afumarea acesteia. Cu 10 minute înainte de a lua oala de pe foc, se poate adăuga miezul semințelor de caise.

După ce s-a luat dulceața de caise de pe foc se mai lasă maxim 5 minute, iar mai apoi se va pune în borcanele care au fost în prealabil sterilizate. După ce borcanele s-au sigilat, fie cu capac, fie cu celofan, se întorc cu gura în jos până ce se răcesc.

Sursă: Cevabun.ro

Dulceață de caise. Rețetă 2:

Ingrediente:

● 4 kilograme de caise fără sâmburi

● 4 kilograme de zahăr.

Dulceață de caise. Mod de preparare:

După ce caisele au fost bine spălate se pun pe foc și se lasă se fiarbă în suc propriu, timp de 45-50 de minute, până când întreaga compoziție scade cu aproximativ două degete. Între timp, cu o lingură de lemn, se amestecă pentru a evita ca întreaga compoziție să se lipească.   

După ce caisele au scăzut, se iau de pe foc și se lăsă compoziția obținuță până a doua zi, după ce oala a fost acoperită cu un capac.

A doua zi, se pune oala din nou pe foc, se adaugă zahărul și se lasă să fiarbă fructele împreună cu zahărul timp de 60 de minute, până când dulceața scade cu trei-patru degete. În tot acest timp se amestecă în oală cu o lingură curată de lemn.

După ce dulceața a scăzut suficient, se ia oala de pe foc și compoziția obținută se toarnă în borcane. După ce s-a turnat dulceața în borcane, se infiletează bine capacele și se lasă la răcit până a doua zi, după care se depozitează în cămară.

Sursă: Gurmandine

Recomandarea video

Mediafax
Infotrafic: Ceața îngreunează circulația pe mai multe drumuri din sudul țării
Digi24
Un virus gripal nou se răspândește rapid în România: În prima săptămână din decembrie au fost înregistrate peste 3.000 de îmbolnăviri
Cancan.ro
Cuplul finalului de an în România! Vedeta Antena 1 l-a cuplat, fără să-i pese că e ÎNSURAT
Prosport.ro
Mesajul transmis de Sorana Cîrstea după ce a mers cu fiul lui Ion Țiriac în cea mai scumpă stațiune din Elveția
Adevarul
Țările din Vest unde românii ezită să se întoarcă: „Cei mai mulți sunt nostalgici. Vorbesc numai despre pământul matern”
Mediafax
Horoscop 15 decembrie 2025: Zodiile care trebuie să fie atente: Tensiuni la bani, întârzieri și recunoaștere neașteptată
Click
Povestea fabuloasă a fabricii de pantofi construită de un om care abia știa să scrie. Le-a încălțat pe Sophia Loren și Elena Ceaușescu, iar mai târziu pe vedetele autohtone
Digi24
Reacție furioasă a Kremlinului, după ce șeful NATO a îndemnat la pregătiri pentru un război cu Rusia: „E iresponsabil”
Cancan.ro
9 zile consecutive de ninsoare în România, potrivit meteorologilor Accuweather. Care sunt orașele vizate
Ce se întâmplă doctore
Dieta MINUNE cu care Monica Anghel a reușit să slăbească 40 de kilograme: „Asta poți mânca oricând, fără probleme”
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Dacia C-Neo, testată în Alpi. Noul model a fost surprins în probe pe drumuri montane
Descopera.ro
O planetă ciudată i-a lăsat fără cuvinte pe astronomi
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Bulă o vede pe maică-sa dezbrăcată în fața oglinzii spunând: – Vreau un bărbat!
Descopera.ro
Două planete din Sistemul Solar nu sunt ceea ce par, susțin cercetătorii