Prima pagină » Mini » Dulceață de vișine. Trei rețete simple pentru un desert delicios

Dulceață de vișine. Trei rețete simple pentru un desert delicios

Dulceață de vișine. Trei rețete simple pentru un desert delicios
Dulceață de vișine. A început sezonul vișinelor

Dulceață de vișine. Potasiul pe care îl au în compoziție contribuie la furnizarea unei cantități de energie optime organismului, dar și la arderea grăsimilor. Prin urmare, aceste fructe ușor acrișoare sunt recomandate mai ales persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus.

Mai jos puteți citi trei modalități simple de a prepara dulceața de vișine.

Dulceață de vișine. Rețetă 1:

Ingrediente:

– 1 kilogram de vișine fără sâmburi

– 1 kilogram de zahăr

– 1 lămâie

– 1 linguriță sare de lămâie

– 1 baton de scorțișoară

– o jumătate de păstaie vanilie.

Dulceață de vișine. Mod de preparare:

Se spală vișinele, apoi se curăță de codițe și sâmburi.

Se ia un bol și se așază un rând de vișine, un rând de zahăr și tot așa până ce s-au terminat vișinele. Ultimul strat pus în bol trebuie să fie cel de zahăr. Apoi se lasă așa câteva ore, până ce zahărul se va topi în siroupul dulce acrioșor al vișinelor.

După care se răstoarnă totul într-o cratiță cu fund dublu și se pune la fiert la foc destul de tare până începe să fiarbă, după care se dă focul mai mic și se adună spuma formată deasupra. Apoi, se stoarce lămâia și se adaugă, împreună cu sare de de lămâie.

Pentru că vișinele nu au un parfum, este indicat să se pună deoparte o jumătate de cană de sirop de vișine, peste care se va adăuga păstaia de vanilie.

Apoi, se adaugă și siropul cu parfum de vanilie și se lasă la fiert în jur de o oră și jumătate. Se stinge focul și se adaugă batonul de scorțișoară. Se lasă compoziția rezultată până a doua zi, când se va verifica cât de legat este siropul. Apoi, se pune la fiert la foc potrivit și se verifică cât de închegată este compoziția. După ce este lăsată să fiarbă timp de o oră, se înmoaie o lingură sau spatulă din lemn în siropul care fierbe, apoi se lasă să se scurgă pe o farfurie ultimele 3-4 picături. Dacă picăturile căzute rămân rotunde precum mărgelele, atunci siropul este destul de închegat. Se ia compoziția de pe foc și se lasă la răcit.

Dulceața de vișine obținută se pune în borcane, care se închid bine, fie cu un capac sau cu un strat de celofan și se depozitează în cămară.

Sursă: PetitChef

Dulceață de vișine. Rețetă 2:

Ingrediente:

– 1 kilogram și jumătate de vișine fără sâmburi    

– 1 kilogram și 200 de grame de zahăr     

– 1 linguriță de sare de lămâie        

Dulceață de vișine. Mod de preparare:

Se aleg vișine sănătoase, se spală, se scot sâmburii, se pun fructele într-un vas corespunzător și se acoperă cu zahăr. Compoziția obținută se lasă pentru câteva ceasuri bune, de preferat peste noapte.

A doua zi se pune cratița în care au fost puse vișinele și zahărul la foc și se amestecă ușor până la topirea zahărului. Se scoate o parte din sirop și se lasă restul compoziției la fiert, la foc potrivit, timp de o oră, timp în care se amestecă în continuu. După ce timpul de fierbere a expirat, se ia oala de pe foc și se lasă la răcit. După ce dulceața de vișine s-a răcit, compoziția se adaugă în în borcane, care se păstrează în cămară.

Sursă: Gustos.ro

Dulceață de vișine. Rețetă 3:

INGREDIENTE:

– vișine

– zahăr

Dulceață de vișine. Mod de preparare:

Se spală vișinele, apoi se rup codițele și se scot sâmburii și se pun pe o sită să se scurgă, după care se cântăresc. Se cântărește aceeași cantitate de zahăr. Se pune într-o cratiță special destinată preparării dulcețurilor un rând de vișine, o parte din zahăr, apoi iar vișine și restul de zahăr. Se scutură puțin cratița pentru ca fructele să fie bine cuprinse de zahăr, apoi se lasă la rece câteva ceasuri, deși ideal ar fi să fie lăsate peste noapte. A doua zi vișinele se pun la fiert la foc mic, apoi la foc mai puternic.

Din când în cand se mai scutură cratița. Pe măsură ce se formează spuma, se culege cu vârful unei linguri și se pune deoparte. Dulceața trebuie să fiarbă repede pentru ca fructele să nu-și schimbe culoarea. Către sfârșit, când dulceața de vișine începe să bolborosească, se ia o linguriță de zeamă, se pune la rece, apoi se încearcă dacă este destul de legată. Dacă curge din linguriță ca apa, nu este legată. Dar dacă zeama de dulceață este mai închegată, atunci dulceața de vișine este legată.

Se lasă să se răcească în cratiță, acoperită cu un șervet ud. Dacă dulceața mai lasă zeamă, se mai pune pe foc, până scade la loc. Apoi se verifică din nou, și se lasă să se răcească. La final, dulceața de vișine obținută se pune în borcane curate și uscate, care se vor acoperi cu celofan și se leagă.

Sursă: Rețete mâncare