EUROVISION 2015 LIVE. VOLTAJ și piesa „De la capăt” au dus România în finala Eurovision. Ce șanse avem să câștigăm competiția

Publicat: 20/05/2015, 08:13
Actualizat: 11/01/2020, 02:06

EUROVISION 2015.Prima semifinală a concursului de muzică ușoară s-a desfășurat în această seară, la Viena. Cele 16 țări care au participat în această etapă a competiției sunt Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia, România și Ungaria. Voltaj a reprezintă România în concurs cu piesa „De la capăt”.

UPDATE 00:05 Lista finaliștilor anunțați în această seară:

Albania

Armenia

Rusia

România

Ungaria

Grecia

Estonia

Georgia

Serbia

Belgia

UPDATE 11:57 VOLTAJ SE CALIFICĂ ÎN FINALA EUROVISION 2015.

EUROVISION 2015.UPDATE 23:46 Anul acesta, pentru prima dată, Australia are un reprezentant la Eurovision: Guy Sebastian. „Sunt foarte entuziasmnat, Australia iubește Eurovision-ul. Am fost primiți cu foarte multă căldură”, a mărturisit el în această seară, atunci când a fost invitat pe scenă.

UPDATE 23:41 „Stop VOT!”. Înainte ca rezultatele să fie anunțate, sunt prezentate câteva date din istoria participării Austriei la Eurovision, precum și despre cele mai importante personalități ale țării.

EUROVISION 2015.UPDATE 23:24 Cele trei prezentatoare ale Eurovision 2015 anunță „Start VOT!”. Pot vota cetățenii țărilor aflate în prima semifinală a concursului Eurovision 2015, însă nu pentru piesa țării din care sunt. De asemenea, pot vota și țările deja finaliste – Spania, Austria (țara gazdă), Franța, Australia (o țară nou intrată în concurs).

UPDATE 23:21 Reprezentanta Georgiei încheie prima semifinală a concursului Eurovision 2015. Nina Sublatti interpretează piesa „Warrior”.

UPDATE 23:15 Emoții mari pentru România. Voltaj, trupa care reprezintă țara în competiția Eurovision 2015, a urcat pe scenă. Băieții interpretează piesa „De la capăt (All over Again”. Voltaj a câștigat selecția națională, după ce a obținut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului și al juriului.

UPDATE 23:12 „I”m Alive” se numește piesa cu care cântăreața albaneză Ehaida Dani participă la semifinala Eurovision 2015.

EUROVISION 2015.UPDATE 23:07 Trupa Anti Social Media urcă pe scena competiției găzduite de Wiener Stadthalle. Formația din Danemarca este înscrisă în concurs cu piesa „The Way You Are”.

UPDATE 23:00 Și Rusia se află în semifinala Eurovision 2015. Polina Gagarina este cântăreața care o reprezintă cu piesa „A Million Voices”.

UPDATE 22:57 Uzari și Maimuna, concurenții din Belarus se află acum pe scenă. Cei doi interpretează piesa „Time”.

UPDATE 22:53 Din Ungaria vine Boglárka Csemer sau „Boogie”, așa cum este ea cunoscută în lumea muzicală. Cântăreața participă la semifinala Eurovision 2015 cu piesa „Wars for Nothing”.

UPDATE 22:48 Prima semifinală Eurovision 2015 a trecut de jumătate. Cel de-al nouălea concurent este Bojana Stamenov. Cântăreața din Serbia interpretează piesa „Beauty Never Lies”.

UPDATE 22:45 Daniel Kajmakoski, reprezentantul Macedoniei, se află acum în fața publicului. Artistul interpretează piesa „Autumn Leaves”.

EUROVISION 2015.UPDATE 22:40 Cu numărul șapte în concurs, Elina Born și Stig Rästa urcă acum pe scenă. Cei doi artiști din Estonia participă la semifinala Eurovision 2015 cu piesa „Goodbye to Yesterday”.

UPDATE 22:36 Maria Elena Kyriakou este anul acesta cântăreața desemnată să reprezinte Grecia la Eurovision 2015. Artista interpretează piesa „One Last Breath”.

UPDATE 22:30 Este rândul reprezentanților Finlandei să urce pe scena vieneză. Formația Pertti Kurikan Nimipäivät interpretează piesa „Aina mun pitää”. Grupul a atras atenția întregii lumi încă dinainte de semifinala Eurovision, dintr-un motiv delicat: toți cei patru membri ai săi au un handicap intelectual.

UPDATE 22:26 Trijntje Oosterhuis este anul acesta reprezentanta Olandei în concursul de muzică ușoară. Artista a intrat în competiție cu piesa „Walk Along”. Printre cei care semnează acest cântec se află și celebra cântăreață Anouk Teeuwe.

UPDATE 22:22 „Rythm Inside” se numește cântecul cu care belgianul Loïc Nottet speră să câștige lupta pentru un loc în finala Eurovision 2015.

EUROVISION 2015.UPDATE 22:19 Trupa Genealogy, din Armenia, urcă acum pe scenă. Formația participă la semifinala Eurovision 2015 cu piesa „Face the Shadow”, compusă de Armen Martirosyan. Versurile sunt semnate de Inna Mkrtchyan.

UPDATE 22:14 Concurentul din Moldova deschide prima semifinală Eurovision 2015. Eduart Romanyuta interpretează piesa „I Want Your Love”.

UPDATE 22:07 Sunt prezentate delegațiile celor 16 țări care participă în seara aceasta la prima semifinală a concursului. Reprezentanții României au numărul 15 în competiție.

UPDATE 22:02 Cochita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014 deschide evenimentul. Artista intepretează piesa care anul trecut i-a adus victoria: „Rise Like a Phoenix”.

UPDATE 22:00 Prima semifinală a Eurovision 2015 a început. Evenimentul se desfășoară la Wiener Stadthalle, în Viena, și este prezentat de Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler și Arabella Kiesbauer. Vor urca pe scenă artiști din Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia, România și Ungaria. Fiecare dintre aceștia vor încerca să demonstreze că merită un loc în marea finală a competiției, ce va avea loc pe 23 mai. România este reprezentată anul acesta de trupa Voltaj, intrată în concurs cu piesa „De la capăt”.


EUROVISION 2015.Voltaj, trupa care va reprezenta România la ediția din 2015 a Eurovisionului, cu piesa „All Over Again/De la capăt”, este cotată cu a 24-a șansă la câștigarea concursului cântecului european, conform unui top realizat pe baza pronosticurilor celor mai importante case de pariuri, potrivit Adevărul.

Startul celei de-a 60-a ediții a Eurovision-ului se va da marți și concursul se va desfășura la Viena. Marea favorită în acest an este Suedia, reprezentantă de Mans Zelmerlow, cotat cu cele mai mari șanse pentru a câștiga competiția.

Printre favoriți, se mai numără Italia și Australia, iar „la coada” clasamentului ar urma să se situeaze San Marino și Portugalia.

Mulți jurnaliști acreditați la Eurovision 2015 au apreciat că piesa celor de la Voltaj este „cea mai frumoasă baladă din competiție”. La ediția aniversară cu numărul 60, Australia este invitat special și va participa direct în finala din 23 mai.

Semifinalele și finala Eurovision, din 19 și 21, respectiv 23 mai, vor fi transmise de TVR1, TVR HD și TVR International, dar și online, de TVR+. România a înregistrat performanțe remarcabile de-a lungul anilor la Eurovision: de două ori locul 3 (Luminița Anghel și Sistem – Kiev, 2005, Paula Seling și Ovi – Olso, 2010) și o dată locul 4 (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Pe de altă parte, duminică, înainte de ceremonia oficială de deschidere a Eurovision 2015, membrii trupei Voltaj s-au relaxat la un concert desfășurat la Opera de Stat din Viena, un spectacol inedit, în care s-a cântat atât operă, cât și muzica ușoară.

EUROVISION 2015. Ordinea intrării în concurs

Trupa Voltaj, reprezentanta României, va intra pe poziția a 15-a în prima semifinală.Eduard Romanyuta, reprezentantul Republicii Moldova, va intra primul în concurs în aceeași semifinală.

În cadrul celor două semifinale vor putea vota țările participante în seara respectivă, iar țările finaliste după cum urmează: în prima semifinală – Spania, Austria (țara gazdă), Franța, Australia (o țară nou intrată în concurs); în a doua semifinală: Germania, Italia, Marea Britanie, Australia.

EUROVISION 2015.Călin Goia: Intru în semifinala Eurovision cu gândul la românii din străinătate și la copiii lor

Călin Goia spune că va intra în concurs cu gândul la românii din străinătate și la copiii pe care mulți dintre ei sunt nevoiți să îi lase acasă.

„Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate și la copiii pe care mulți dintre ei sunt nevoiți să îi lase acasă. Este un preț uriaș pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun”, spune Călin Goia, înainte de prima semifinală. „Melodia, show-ul de la Viena și întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe țări și îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, știu că vor fi cu sufletul alături de noi și asta contează enorm”, adaugă solistul Voltaj.

Luni, reprezentanții României și cei ai celorlalte țări care evoluează în prima semifinală Eurovision au avut primele două repetiții cu costume și cu public în sală. A doua repetiție, chiar dacă nu a fost transmisă în direct, a contat la fel de mult pentru calificare ca și semifinala din această seară, întrucât spectacolul a fost votat de juriile de specialitate din 20 de țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

EUROVISION 2015. Voltaj, pe scenă cu Conchita Wurst

Gala Life Ball de la Viena, unde Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a urcat pe scenă alături de Conchita Wurst și Dana International, va fi prezentată luni, de la 21.00, la TVR.Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision, spune că participarea la evenimentul Life Ball este un punct câștigat pentru Voltaj în competiția cântecului european.

Aceasta l-a însoțit pe Călin Goia la evenimentul caritabil anual Life Ball din Viena, unul dintre cele mai importante din lume dedicate luptei împotriva SIDA. Solistul trupei Voltaj se numără printre cei zece concurenți la Eurovision 2015 invitați să cânte alături de Conchita Wurst, Dana International, Loreen și Jedward, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Charlize Theron, Sean Penn, Sophie Ellis Baxtor, Paula Abdul, Mary J. Blige, Bill Clinton și Jean Paul Gaultier sunt câteva dintre personalitățile internaționale prezente sâmbătă seară la acest eveniment organizat la Primăria din Viena.

„E o ocazie unică să participi la un eveniment de asemenea anvergură și extravaganță. În plus, am avut șansa de a cunoaște mai bine concurenții altor țări, care au fost, ca și noi, invitați la eveniment. I-am descoperit pe reprezentanții Norvegiei, Rusiei sau ai Italiei, cu care am stat de vorbă toată seara, ca între prieteni”, afirmă Călin Goia.

Liana Stanciu mai spune că a fost impresionată de amploarea și fastul manifestării: „Diversitate, eleganță dusă la extrem, fantezie – astfel aș caracteriza, în câteva cuvinte, evenimentul (…). E minunat să vezi vedete de talie mondială unindu-și forțele într-o cauză nobilă. Iar pentru noi, în contextul Eurovision în care ne aflăm, participarea la acest eveniment este un punct câștigat. A fost o experiență pe care, cu siguranță, cei care au trăit-o nu o vor uita prea curând”.

Călin Goia a urcat pe scena Life Ball din Viena alături de câteva dintre cele mai sonore nume lansate de Eurovision, Conchita Wurst, Dana International, Loreen și Jedward, precum și de alți câțiva artiști care vor putea fi văzuți anul acesta la Eurovision. Împreună, ei au interpretat nu mai puțin celebra piesă „Waterloo”, cu care ABBA câștiga cel mai important concurs muzical european în 1974.

EUROVISION 2015.Ioan Holender: Îmi doresc ca Voltaj să urce pe scena Festivalului Internațional „George Enescu”

Directorul artistic al Festivalului Internațional „George Enescu”, Ioan Holender, a declarat, vineri, la Viena, că își dorește ca trupa Voltaj să urce pe scena evenimentului muzical de la București, afirmând că reprezentanții României la Eurovision vor trece „fără emoții” de semifinala concursului.

Trupa Voltaj a avut vineri a doua repetiție, urmată de o conferință de presă, iar seara l-a aniversat pe Ioan Holender alături de invitații Ambasadei României din Viena, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Reprezentanții României la Eurovision s-au întâlnit vineri, la Ambasada României din Austria, cu Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internațional „George Enescu”, în cadrul evenimentului organizat în onoarea fostului director al Operei de Stat din Viena.

„După finala Eurovision, îmi doresc ca trupa Voltaj să aibă un moment pe scena Festivalului George Enescu”, a declarat Ioan Holender, optimist că reprezentanții României vor trece fără emoții de semifinala din 19 mai.

EUROVISION 2015. Concursul, live pe internet pentru prima oară în istorie

Ediția din 2015 a concursului Eurovision va fi difuzată pentru prima dată în istoria de 60 de ani a acestei competiții muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial de pe YouTube dedicat evenimentului, informează site-ul revistei Rolling Stone.

Concursul Eurovision poate fi urmărit de un public mult mai amplu în acest an. Pentru prima dată de la debutul său în 1956, fanii din lumea întreagă vor putea să urmărească Eurovision în direct, în streaming, pe canalul YouTube dedicat acestei competiții muzicale.

Evenimentul marchează cea de-a 60-a aniversare a concursului, care, potrivit organizatorilor săi, reprezintă cel mai vizionat eveniment non-sportiv din lume, cu audiențe care au variat la cele mai recente ediții între 100 milioane și 600 milioane de telespectatori. În Statele Unite ale Americii, concursul Eurovision a contribuit serios la lansarea carierelor unor artiști de renume, precum Celine Dion și grupul ABBA.

Concursul Eurovision din 2014 a captat interesul publicului din lumea întreagă, în exteriorul celor 52 de țări participante, grație victoriei Austriei, reprezentată de Conchita Wurst, cântărețul travestit, care a dedicat acel trofeu „tuturor oamenilor care cred într-un viitor al păcii și al libertății”.

Conchita Wurst a devenit apoi un veritabil star internațional, impresionându-l inclusiv pe Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, care a lăudat mesajul universal, de toleranță și diversitate, transmis de artistul austriac. „Este o cântăreață și o artistă incredibilă. Însă elementul care a făcut ca victoria ei să fie atât de importantă este faptul că transformat succesul repurtat în acest concurs muzical într-un moment electrizant, dedicat educației în domeniul drepturilor omului”, a spus Ban Ki-moon.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO...
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Hamas: Netanyahu împiedică negocierile / Cele patru condiţii care împiedică acordul
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Este INTERZIS prin lege pentru șoferii care intră în țară. Nu poți circula dacă ai...
Scandalul testelor antidrog. Condițiile în care șoferii pot primi permisul înapoi
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Câți elevi au avut media 10 la examenul de Bacalaureat 2024?
×