EXIT POLL Antena 3 REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014 – Operations Research

Publicat: 25/05/2014, 21:18
Actualizat: 29/07/2014, 19:46

EXIT POLL Antena 3 REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014 – Operations Research UPDATE 21.00 Potrivit datelor EXIT POLL Antena 3 la închiderea urnelor, opțiunile exprimate de cei care au mers la vot sunt: PSD – 42,4 %, PNL – 13,3 %, PDL – 11,5 %, PMP – 6,3 %, UDMR – 6,2 %, celelalte partide fiind sub pragul electoral. Dintre independenți, Mircea Diaconu are un procent de 4,3 %, procent care îi asigură un fotoliu de eurodeputat.

PP-DD a obținut 4,2%, iar Forța Civică – 3,3% din voturile celor care s-au prezentat la urne.

În baza acestor procente, alianța PSD-UNPR-PC câștigă 17 mandate de europarlamentar, iar PNL și PDL, câte 5 fiecare. PMP și UDMR ar urma să obțină câte două mandate, iar altul îi revine lui Mircea Diaconu.

EXIT POLL Antena 3 REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014 – Operations Research UPDATE. Potrivit datelor obținute de Operations Research la ora 16:30, procentele obținute de partide la europarlamentare sunt următoarele: PSD – 43%, PNL – 13%, PDL – 12%, PMP -7%, UDMR – 6%, PPDD – 4%, Forța Civică – 2%, PRM – 2%.

EXIT POLL Antena 3 REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014 – Operations Research UPDATE. Potrivit datelor parțiale ale EXIT-POLL Antena 3, valabile pentru ora 14:30, opțiunile exprimate de cei care au mers la vot sunt: PSD – 43%, PDL – 13%, PNL -13%, PMP – 8%, UDMR – 5%, celelalte partide fiind sub pragul electoral. Dintre independenți, Mircea Diaconu are un procent de 4%, procent care îi asigură un fotoliu de eurodeputat.

EXIT POLL Antena 3 REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014 – Operations Research. Potrivit datelor parțiale ale EXIT-POLL Antena 3, publicate în cursul zilei, opțiunile exprimate de cei care au mers la vot sunt: PSD – 43%, PDL – 14%, PNL -14%, PMP – 9%, celelalte partide fiind sub pragul electoral. Dintre independenți, Mircea Diaconu are un procent de 4%.

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Institutul de sondare Operations Research va realiza un EXIT-POLL duminică, 25 mai, în ziua ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE din România, și va da rezultatele la ora 21.00, când se închid urnele.

Conform celui mai recent sondaj realizat de Operations Research, alianța PSD-UNPR-PC va câștiga ALEGERILE EUROPARLAMENTARE cu un procent de 45%, urmată de PNL cu 15%, PMP și PDL, ambele cu 10%. UDMR ar urma să aibă 6%, în timp ce PPDD și FC s-ar situa sub prag, cu 3-4%.

Conform sondajului, singurul independent căruia românii îi vor încredința un mandat de EUROPARLAMENTAR, la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, va fi Mircea Diaconu, care va obține în jur de 6%.

Același sondaj relevă că participarea la vot va fi situată undeva în jurul a 30%. Sondajul pentru ALEGERI EUROPARLAMENTARE a fost realizat în perioada 21-22 mai.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Ungureanu, Preda, Grapini, Marinescu și Muraru, în reality-show-ul politic BRUXELLIST, difuzat pe Gândul Live

Cu ocazia ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE, gândul a realizat primul reality-show politic din România, în care cinci politicieni care se ”luptă” pentru un loc de EUROPARLAMENTAR au trecut prin mai multe probe de tip Q&A sau pe teren, în încercarea de a convinge electoratul să le acorde votul. Candidații participanți au fost Mihai Răzvan Ungureanu de la Forța Civică, Cristian Preda de la Partidul Mișcarea Populară, Maria Grapini de la PSD, Marian Jean Marinescu de la PDL și Andrei Muraru de la PNL, iar juriul a fost format din activista civică Carmen Uscatu și jurnaliștii Cristian Tudor Popescu și Cristian Hostiuc. Pe platforma bruxellist.gandul.info, oamenii au putut vota dacă îl vor sau nu pe un anumit candidat în Parlamentul European.

Iată mai jos cum s-au descurcat candidații, de-a lungul celor două săptămâni zile de probe și dezbateri:

În timpul primei dezbateri, Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) și Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică) și-au prezentat proiectele, au răspuns întrebărilor juriului și au tras la sorți locurile unde urmau să meargă pentru a cere susținere. Aceste au fost stabilite în corelație cu teme de actualitate în Uniunea Europeană: Boldești-Scăeni(Prahova) – integrare socială/problema romilor, Lungulețu(Dâmbovița) – agricultură, Călugăreni(Harghita) – dezvoltare rurală, Pungești(Vaslui) – mediu, Centrul Vechi – tineret/implicare socială.

Maria Grapini și-a făcut campanie în comunitatea de romi de la Boldești-Scăeni(Prahova), Marian Jean Marinescu la Lungulețu(Dâmbovița), Andrei Muraru, la Călugăreni(Harghita), Cristian Preda, la Pungești(Vaslui), iar Mihai Răzvan Ungureanu în Centrul Vechi al Capitalei.

Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC): „Mă duc în Parlamentul European pentru a continua politicile pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor”.

Marian Jean Marinescu(PDL): „O să am grijă ca nicio bucățică de text care trece prin Parlamentul European să nu dăuneze României. În plus, în toamnă sper să continui cerul unic european. Am o idee pe care am început să o implementez, un cod de drepturi al turiștilor, iar o altă idee, prețul la medicamente”.

Andrei Muraru(PNL): „Am un proiect de suflet. Așa cum există un muzeu al holocaustului în SUA, la Washington, aș vrea să existe în inima Europei un muzeu al dictaturii comuniste”.

Cristian Preda(PMP): „Un proiect este susținerea unei economii dinamice care să creeze oportunitate de joburi pentru tineri. Al doilea proiect este susținerea pentru ridicarea MCV până la sfârșitul lui 2015. În al treilea rând, euro până în 2018, și susținerea unei consolidări a zonei euro. În al patrulea rând, proiectul Unionist: Moldova trebuie să intre în Uniunea Europeană”(Cristian Preda nu a propus un singur proiect pentru susținere dvs. -n.r.)

Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică): „Relația cu Republica Moldova și accelerarea procesului de asociere, Schengen, MCV. Reconfigurarea bugetului multianual la jumătatea termenului, cu suplimentare de fonduri pentru România. Sprijinirea unui transfer de bune practici în ceea ce privește programele finanțate din fonduri UE. Stimularea politicilor de cercetare și inovare. Proiectul esențial este unul care se regăsesște în ERASMUS +: creșterea mobilității forței de muncă tinere în interiorul Uniunii Europene. Proiectul ține de valorificarea diplomelor obținute în România prin certificarea lor suplimentară în materie de pregătire individuală la nivelul instituțiilor universitare europene” (acesta din urmă este proiectul pe care Mihai Răzvan Ungureanu îl supune votului dvs -n.r.).

Testul final al lui Cristian Tudor Popescu a fost ca eurocandidații să răspundă la o întrebare pusă, de altfel, de unul dintre oamenii întâlniți pe teren de aceștia. „Aș vrea să vă întreb un lucru: în unul dintre filmulețele prezentate spune unul dintre cetățenii români:„dumneavoastră credeți că o să ne rezolvați de la Bruxelles problemele pe care nu le putem rezolva la noi acasă? „”, a fost provocarea editorialistului Gândul, care le-a cerut de asemenea să scrie pe o hârtie, așa cum cred ei de cuviință „vaca paște iarbă”, cu referire la o anecdotă.

Mihai Răzvan Ungureanu: „Tabloul intern nu oferă soluții pentru așteptările cetățenilor. Parțial se por rezolva. Dacă acasă domnește lipsa competenței și mediocritatea, e dificil să faci bine de la Bruxelles”.

Cristian Preda: „E evident expresia îngrijorării legate de politică. Cred că putem face și în PE și în Consiliul European lucruri care să servească binelui public”.

Marian Jean Marinescu: „Eu cred că unele se pot rezolva, altele nu. Marea majoritate se rezolvă la noi cu ajutorul Uniunii. Peste 60% din legislația românească se face în PE.

Andrei Muraru: „Luna aceasta am fost în multe biserici și unul dintre cuvintele auzite foarte des a fost rânduială. Ceea ce lipsește societății românești este rânduiala”.

Pe parcursul ultimei dezbateri, întrebările puse de editorialistulgândul, Cristian Tudor Popescu i-au pus în dificultate în finală pe eurocandidații Bruxellist. Proba de teren a oferit prilejul pentru a cere mai multe explicații candidaților pentru felul în care înțeleg să facă politică și campanie electorală. Cristian Tudor Popescu l-a întrebat pe Marian Jean Marinescu de ce nu a încercat să-l convingă pe țăranul din Lungulețu, nostalgic după Ceaușescu, că nu are de ce regreta acel regim. Pedelistul a răspuns că atunci când merge în comunități întâlnește și astfel de oameni care nu pot fi întotdeauna convinși.

„Dacă aș fi politician, aș vrea să-l conving și pe ultimul băutor de țoiuri de la cârciumă” că nu e bine să-l regrete pe Ceaușescu, a comentat editorialistulgândul. Cristian Tudor Popescu i-a cerut explicații și lui Andrei Muraru pentru prestația sa din timpul campaniei în satul Călugăreni, Harghita, întrebându-l dacă nu este normal ca o profesoară de limbă maghiară să știe să vorbească limba română corect. Liberalul a evitat un răspuns tranșant, insistând că profesoara predă maghiară, nu română.

Un schimb de replici mai tensionat a fost cu europarlamentarul Cristian Preda. Editorialistul gândul l-a întrebat de ce, atunci când a mers la Pungești, nu a mers la căminul cultural pentru a le da țăranilor explicații în privința crizei gazelor de șist. „Mi s-a părut că situația era foarte tensionată pentru a merge în acea postură pedagogică. Dacă nu era inițiativaGândul, nu aș fi mers în campanie acolo, vă spun foarte sincer. M-am dus cu frică, dar m-am simțit foarte bine”, a răspuns Cristian Preda.

Pe parcursul celor două săptămâni, cei cinci eurocandidați și-au spus povestea de viață, au răspuns la testul juriului, și au mers în teren să convingă alegătorii să-i susțină pe BRUXELLIST. Chiar dacă astăzi a fost desemnat câștigătorul, dumneavoastră le veți putea transmite un mesaj celor cinci concurenți arătându-le în continuare susținerea pe platformawww.bruxellist.rocare rămâne deschisă până în ziua alegerilor.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014 vor începe la ora 7.00 și se vor încheia la ora 21.00, când vor fi date și primele REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Companiile Leonardo din Italia şi Rheinmetall din Germania vor să construiască cel mai puternic tanc...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se poate rămâne imediat FĂRĂ PERMIS. Anunț venit astăzi, 7 IULIE: Prevederi imposibil de aplicat
Continuă scandalul la Saga Festival. Niki Minaj și-a anulat și ea prestația la concert
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×