Prima pagină » Mini » FRIPTURĂ DE PORC. O alternativă pentru cei care nu apreciază FRIPTURA DE MIEL

FRIPTURĂ DE PORC. O alternativă pentru cei care nu apreciază FRIPTURA DE MIEL

FRIPTURĂ DE PORC. O alternativă pentru cei care nu apreciază FRIPTURA DE MIEL
De PAȘTE, FRIPTURA DE PORC reprezintă o REȚETĂ alternativă la FRIPTURA DE MIEL, pe care nu mulți o apreciază.

Iată mai jos o REȚETĂ DE PAȘTE pentru FRIPTURA DE PORC, de pe lauraadamache ro:

FRIPTURĂ DE PORC – REȚETE DE PAȘTE. Ingrediente

1,500 Kg pulpa de porc
2 morcovi mari
4-5 felii speck/bacon/cap de piept afumat
boia dulce
boia iute
sare
piper
50-60 ml vin alb demisec
50-60 ml apa
2-3 linguri ulei de masline

FRIPTURĂ DE PORC – REȚETE DE PAȘTE. Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă (apa rece, vinul și condimentele și le punem într-un vas adânc de sticlă sau plastic. Punem bucată întreagă de pulpă în vas și ne asigurăm că este complet acoperită de marinadă. Dacă nu este acoperită în întregime, mai adăugăm apa sau vin. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 14-16 ore. După repaus, scoatem carnea din vas și o punem pe un fund de lemn. O tamponam cu hârtie absorbantă de bucătărie și apoi practicăm, pe lungime, patru tăieturi adânci. Avem grijă că bucată de carne să rămână netăiată în partea inferioară. Umplem cele patru tăieturi cu felii de speck sau bacon și cu câte 2 felii subțiri de morcov, așezate pe o parte și pe cealaltă a feliei de speck/bacon. O ungem cu puțin ulei de măsline, apoi pudram cu sare, piper, boia dulce și puțină boia iute. O legăm foarte bine cu sfoară de bucătărie (strângem bine sfoară astfel încât să obținem o bucată de carne cât de cât rotundă). Punem friptură de porc într-o formă ceramică în care am adăugat 1-2 linguri ulei de măsline, apa ușor călduță și vinul alb. Acoperim formă cu folie de aluminiu și o introducem în cuptorul preîncălzit la 160A°C. Coacem friptură pentru circa 3 ore, apoi eliminăm folia de aluminiu și o lăsăm  să se rumenească încă 30 minute. Din când în când, o ungem cu sosul format în formă. După ce s-a rumenit, o scoatem din formă și o învelim în folie de aluminiu. O lăsăm 30 de minute în folie, apoi o eliminăm și o feliem. Dacă dorim că friptură să se tăie frumos, o lăsăm să se răcească înainte. După ce s-a răcit, o tăiem în felii, le așezam în tavă și le încălzim. Este foarte fragedă și poate fi consumată atât caldă cât și rece. 

Recomandarea video

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
FOTO. Rădoi și-a dus prințesa la mall cu „iahtul pe roți” de la Bentley, pe care a dat peste 350.000 de euro. EXCLUSIV
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Cele 3 zodii care vor trăi o perioadă de fericire intensă, începând din 19 decembrie. Cine sunt nativii norocoși
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Descoperire arheologică fabuloasă: Scoicile care cântau acum 6.000 de ani