În vreme ce Ponta e în spital în Turcia, de la București i se transmite un mesaj tranșant. Care este cel mai mare pericol pentru premier

În vreme ce Ponta e în spital în Turcia, de la București i se transmite un mesaj tranșant. Care este cel mai mare pericol pentru premier
Publicat: 18/06/2015, 18:21

În vreme ce Victor Ponta se reface după operația din Turcia, la București lucrurile sunt din ce în ce mai tensionate. Problemele premierului cu DNA-ul au provocat o complicație care în urmă cu două săptămâni nu era previzibilă. Mesajul a fost tranșant, iar efectul pe măsură: „Totul a produs foarte multă tulburare în PSD”.

Care este cel mai mare pericol pentru premier

Declarațiile vicepremierului Gabriel Oprea care a amenințat că UNPR iese de la guvernare dacă se votează în Parlament, pe furiș, modificările la Codul Penal, a produs „foarte multă tulburare în PSD”, susține Liviu Dragnea. Întors de la Istanbul, unde l-a vizitat în spital pe premierul Ponta, Dragnea a început un tur al organizațiilor PSD, mesajul general fiind că „PSD nu este un partid care să se predea, iar guvernarea trebuie continuată”.

PSD-iștii au reacționat prudent după afirmațiile vicepremierului Oprea referitoare la posibila ieșire de la guvernare a UNPR din cauza modificării la Codul Penal. Aflat în plin turneu prin organizațiile PSD, Liviu Dragnea a primit misiunea să liniștească activul de partid că social-democrații nu vor pierde guvernarea.

„Interviul lui Gabriel Oprea a produs foarte multă tulburare în PSD. Nu este ușor să-i ceri unui partid ca PSD sau să aibă impresia PSD că e un partid care poate fi șantajat. Au fost reacții foarte diferite și a fost și acesta un subiect de discuții, ca să calmăm colegii, să le spunem că nu sunt probleme cu UNPR și că relațiile în coaliție sunt bune. Dar genul acesta de declarații pot produce tot felul de neînțelegeri. Din acest motiv putem spune că nu putem fi captivi. Putem fi parteneri, dar nu putem fi captivi”,”, a reacționat Dragnea într-o conferință la Suceava.

După ce a demisionat din funcția de președinte executiv al PSD din cauza condamnării suferită în dosarul „Refendumul” – un an de închisoare cu suspendare, Liviu Dragnea a rămas în continuare în echipa de conducere în calitate de coordonare al proiectului politic, o funcție inventată pentru ca Dragnea să aibă în continuare un cuvânt de spus în partid. Marți, Dragnea l-a vizitat pe Ponta la Istanbul, iar de la sfârșitul acestei săptămâni a început un tur al organizațiilor PSD.
„PSD nu este un partid care să se predea, nu este un partid care să intre într-o stare de amorțeală, este un partid care rămâne la fel de bine organizat la fel de bine poziționat și un partid care are și responsabilitatea guvernării pe care o va duce în continuare”, a spus Dragnea înainte de a se întâlni cu organizația din Botoșani,

Întrebat dacă se va prelungi delegarea atribuțiilor de premier către Gabriel Oprea până pe 10 iulie, Dragnea a răspuns: „eu nu am auzit așa ceva”. El a povestit și ce a discutat cu Victor Ponta la Istanbul, unde premierul este internat după operația la genunchi.

„În primul rând chestiuni politice am discutat, stabilisem ca eu să plec prin organizații, trebuia să plec de luni, s-a amânat, nu am putut nici marți că am fost la el. Trebuie să vedem care este starea partidului pentru că nu suntem într-o situație foarte simplă, toți colegii au nevoie de discuții și lămuriri. Am vorbit și despre guvernare cu premierul, guvernarea trebuie menținută în continuare, am discutat despre înlocuitorul domnului Rus la Transporturi, premierul va anunța, cu părerea de rău că domnul Rus nu mai poate fi ministru al Transporturilor”, a declarat Dragnea.

Acesta urmează să aibă azi întâlniri cu organizațiile PSD din Bistrița Năsăud.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Energia din Marea Britanie, scumpită de fenomenele meteorologice și de conflictele internaționale