Prima pagină » Mini » MIEL LA CUPTOR – REȚETĂ DE PAȘTE. Cum să gătești PULPĂ DE MIEL LA CUPTOR

MIEL LA CUPTOR – REȚETĂ DE PAȘTE. Cum să gătești PULPĂ DE MIEL LA CUPTOR

MIEL LA CUPTOR - REȚETĂ DE PAȘTE. Cum să gătești PULPĂ DE MIEL LA CUPTOR
MIEL LA CUPTOR - REȚETĂ DE PAȘTE. Carnea de miel se spală bine și se porționează după preferințe - în bucăți mai mari sau mai mici. În bolul cu carne...

MIEL LA CUPTOR – REȚETĂ DE PAȘTE. Ingrediente

CARNE DE MIEL – 2 kg
Ceapă albă – 2 bucăți
Vin alb demisec – 1 pahar
Sare, piper – o lingură
Maioneză – 4 linguri
Paste de tomate – o lingură
Legume preferate – 500 grame

MIEL LA CUPTOR – REȚETĂ DE PAȘTE. Mod de preparare

Carnea de miel se spală bine și se porționează după preferințe – în bucăți mai mari sau mai mici. În bolul cu carne adăugați ceapă tăiată mai măricel, nu are importanță forma. Apoi adăugați mirodeniile – sare(cam 1 lingură), piper, frunză de dafin, cuișoare(perfecte la miel!) și altele după preferințe. Turnați vinul și amestecați bine cu mâinile. Chestia cu marinarea în vin și ceapă este opțională, puteți să puneți direct mielul la fiert în apa. Dar marinarea va face carnea să nu mai aibă mirosul specific de oaie și să fie mult mai fragedă și aromată. Acoperiți bolul cu carne cu un capac și lăsați pentru minim 5-6 ore, da mai bine chiar peste noapte. A 2-a zi mutați carnea cu tot cu marinadă într-o cratiță mai mare, adăugați apa cât să acopere bine carnea și puneți la fiert. Foarte important să fiarbă până carnea este moale și fragedă. Scoateți carnea din apa într-o farfurie să se scurgă și răcorească puțin. Mai departe puteți carnea s-o rumeniți pe tigaie, adăugați ceapă, usturoi și aveți cea mai bună mâncare de miel. Eu am preferat să fac variantă la cuptor, și pentru asta prepar un sos de maioneză și sos de roșii – mai adăugați sare și piper după plac. Legumele crude le tăiați în formă care va place, puneți un pic de ulei, sare piper și mirodenii care va plac. Într-o tavă adâncă de cuptor aranjați bucățile de carne de miel, unse bine cu sosul de maioneză. Printre ele puneți legumele, acoperiți tavă cu folie de aluminiu și puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 1 oră. După jumate de oră cât va fi la cuptor, scoateți folia de pe tavă și lăsați să se rumenească frumos carnea. Friptură este gata când carnea s-a rumenti frumos și legumele sunt moi și fragede. Serviți cu legume pe lângă sau cu o salată de crudități preferata.

MIEL LA CUPTOR – REȚETĂ DE PAȘTE. Timp de preparare: 240 minute.

Autor