Prima pagină » Mini » OTRAVA DIN MASA DE POST. Anunțul medicilor: Motivul pentru care Postul Paștelui poate fi dăunător sănătății

OTRAVA DIN MASA DE POST. Anunțul medicilor: Motivul pentru care Postul Paștelui poate fi dăunător sănătății

OTRAVA DIN MASA DE POST. Anunțul medicilor: Motivul pentru care Postul Paștelui poate fi dăunător sănătății

Fiecare român adoptă un regim alimentar după cum dorește, dar se abține în Postul Paștelui și trece la „produse de post”, care sunt de fapt foarte nocive.

Postul Paștelui a început pe 2 martie 2020 și sărbătoarea Paștelui va fi sărbătorită pe 19 aprilie, scrie bzc.ro. Pe lângă multe variante pe care le putem lua în considerare, avem și pateul vegetal, de post, împreună cu margarina, care, alături de pâine, alcătuiesc un sandviș gustos, dar plin de E-uri!

Asociația infoCons InfoCons a ajuns la concluzia că un astfel de sandviș, care este consumat în mod constant, are zeci de E-uri.

Într-un astfel de sandvich putem găși următoarele E-uri:

Pate de post în care se regăsesc 15 aditivi alimentari și anume

E-uri

E407, 22 (95.65%), E621, 21 (91.30%), E301, E150, E330, E481, E452, E415, E472 (43.47%), E451, (43.47%)

Margarină, cu până la 6-8 e-uri într-un singur produs, printre care:

E100 – curcumina – colorant sintetic, poate duce la scăderea glicemiei;
E160b – colorant sintetic obținut din organisme modificate genetic;
E202 – sorbat de potasiu, conservant sintetic, poate provoca tulburări de digestive grave;
E476 – emulgator sintetic – are un efect toxic moderat și poate provoca alergii.

Pâine, în care putem găsi 7 aditivi alimentari într-un singur produs, și anume:

E160 – Beta-caroten
E170 – Carbonat de calciu
E200 – Acid sorbic
E223 – Metabisulfit de sodiu
E262 – Acetat de sodiu
E263 – Acetat de calciu
E270 – Acid lactic
E282 – Propionat de calciu
E300 – Acid ascorbic
E304i – Palmitat de ascorbil
E322 – Lecitină
E330 – Acid citric
E471 – Mono și digliceridele acizilor grași
E472 – Esterii acetici ai mono- şi digliceridelor cu acizi grași
E475 – Esterii poliglicerici ai acizilor grași
E481 – Stearoil 2 lactilat de sodiu

Alimentele care au aditivii E160, E170, E200, E223, E262, E270, E300, E472, E475 sau E481 nu pot fi folosite în alimentația copiilor mici sau sugarilor. Pentru a întregi această gustare și a avea un nivel de saturație mai mare, putem adăuga:

Un pahar cu Lapte de soia în care putem cu ușurință identifica până la 5 E-uri într-un singur produs, printre care: Fosfați (E341), caragenan (E407), gumă gellan (E418), gumă carruba (E410) sau dioxid de siliciu (E551).

Deserturi

O bucată de Halva în care se regăsesc 3 E-uri și anume: E965(i): sirop de maltitol, stabilizatori și îndulcitor care poate avea efect laxativ, E420: sorbitol, îndulcitor hipocaloric care poate produce balonare şi flatulenţă și E330: acid citric.

Autor