Paște 2015 la Sibiu. Drumeții, partide de vânătoare și zăpadă, în ofertele de pensiunilor

Paște 2015 la Sibiu. Drumeții, partide de vânătoare și zăpadă, în ofertele de pensiunilor
Publicat: 01/04/2015, 11:48
Actualizat: 28/03/2019, 12:04

Paște 2015 la Sibiu. Mărginimea Sibiului este cea mai căutată destinație turistică din județ și atrage anual, potrivit statisticilor, mii de turiști din întreaga țară, dar și din străinătate. Mărginimea Sibiului este denumirea generică dată unui lanț de 18 localități montane din județul Sibiu, unde tradițiile sunt păstrate, iar frumusețea peisajului îi îmbie pe turiști la drumeții.

Zeci de unități de cazare din această zonă au pregătit oferte speciale pentru Paște.

Potrivit site-urilor de turism, prețurile la casele de vacanță, vilele și pensiunile din Mărginimea Sibiului pornesc de la 36 de lei pe noapte de persoană la o casă de vacanță din Gura Râului și pot ajunge până la 220 de lei pe noapte de persoană la o unitate din Tălmăcel.

Proprietarii casei de vacanță care oferă cazare de Paște la prețul de 36 de lei de persoană pe noapte se folosesc de cuvintele lui Lucian Blaga pentru a-și ademeni clienții: „Ar trebui să vezi cândva Gura Râului ca să înțelegi ce-nseamnă colț de rai cu străveche tradiție în cultura românească”. Casa de vacanță are 14 locuri, bucătărie utilată, terasă, filigorie cu grătar și parcare pentru patru mașini și se închiriază integral unui singur grup de persoane pentru minim două nopți.

Primarul comunei Gura Râului din Mărginimea Sibiului, Gheorghe Călin, îi îndeamnă pe turiști să vină în număr cât mai mare în localitate și în zonele învecinate.

„Dacă se opresc ploile, natura își schimbă fața și peisajul devine superb. Noi îi invităm aici pe turiști și ne vom strădui să se simtă bine. Un lucru știu sigur, dacă turiștii vin o dată la noi, vor dori să se reîntoarcă”, spune primarul Gheorghe Călin.

Potrivit acestuia, oferta pensiunilor cuprinde mâncături tradiționale: drob, pâine, cozonac și băuturi precum țuică, afinată, vișinată, toate făcute în casă.

„Totul este făcut în casă. Cu mâncare tradițională îi așteptăm, pentru că alte tradiții acum, de Paște, nu prea sunt în zonă, așa cum sunt de Crăciun. Noi avem însă brânză proaspătă de oaie, ceea ce nu se găsește în multe locuri”, afirmă primarul.

Cei care aleg să își petreacă sărbătorile la Gura Râului pot vedea în împrejurimi barajul de la Gura Râului, lac de acumulare artificial din care se alimentează cu apă potabilă întreg municipiul Sibiu și localitățile învecinate, Cheile Cibinului și stațiunea Păltiniș și pot participa la slujba de Înviere la Mănăstirea Orlat, aflată la circa șase kilometri distanță.

Casa de vacanță din Tălmaciu care poate fi închiriată cu 220 de lei pe noapte de persoană este compusă din două corpuri: casa veche, construită în 1930 și renovată în 2005, care are o cameră și baie și corpul nou, care are șapte camere, fiecare cu baie proprie, balcon, televizor, internet wi-fi și o sală de mese cu o capacitate de 30 de locuri.

Unitatea poate fi închiriată pentru minimum trei nopți, fie de un singur grup de persoane, fie de mai multe cupluri. În tarif, sunt incluse masa festivă cu meniu tradițional, băuturi alcoolice și nealcoolice, dar și cazarea.

Proprietarii casei de vacanță oferă posibilitatea turiștilor care dețin un permis de vânător să participe la partide de vânătoare individuale sau colective la diverse specii de animale, organizate împreună cu o asociație de profil.

De asemenea, proprietarii le atrag atenția turiștilor că din zonă pornesc majoritatea traseelor turistice montane din Munții Făgărașului și Lotrului și detaliază aceste trasee, dificultatea lor și durata.

Cei care aleg această zonă pot vedea Muzeul Tehnicii Populare din Tălmacel, Ruinele Cetății „Landeskrone” (Cununa Țării) și Biserica Evanghelică din localitate, dar și Cetatea Cisnădioara, aflată la doar câțiva kilometri distanță.

Paște 2015 la Sibiu. Drumeții cu bicicleta la Mărginimea Sibiului

Pentru că Mărginimea Sibiului s-a dovedit în ultimii ani atractivă pentru turiști, o agenție de turism din Sibiu oferă posibilitatea celor care vor să vadă această zonă, dar nu să se și cazeze acolo, să facă drumeții cu bicicleta.

Astfel, la prețul de 29 de euro de persoană, turiștii interesați pot porni din localitatea Cristian, de lângă biserica fortificată pe care pot să o și viziteze, spre Poplaca. Traseul merge pe la poalele Munților Cindrel spre cătunul Trăinei, o mică așezare între Poplaca și Rășinari cu case vechi, în care mai locuiesc doar aproximativ zece familii. Mai departe se merge spre Rășinari, unde pot fi admirate mai multe obiective: biserica veche cu hramul „Cuvioasa Paraschiva”, casa memorială „Emil Cioran”, precum și casa memorială „Octavian Goga”. Din Rășinari se pedalează apoi spre Cisnădioara, unde poate fi vizitată cetatea cu biserica romanică fortificată, menționată documentar pentru prima dată în 1223. Într-un final, turiștii ajung în Muzul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Tariful include închirierea bicicletei de munte performante, vizitarea obiectivelor întâlnite pe traseu și ghidaj profesionist.

Paște 2015 la Sibiu. Ofertele din Păltiniș

Stațiunea Păltiniș este o altă destinație turistică din județul Sibiu, iar câteva unități de cazare de aici s-au pregătit cu oferte speciale de Paște.

Prețurile în Păltiniș variază de la 50 la 250 de lei de persoană pe noapte.

O vilă de două margarete, cu 16 locuri disponibile, nou construită la baza pârtiei Arena Platoș, se poate închiria cu prețul de 50 de lei pe noapte pentru minim două nopți. Vila are șase camere, cu balcon și baie proprie, living spațios, bucătărie complet utilată, terasă și parcare, în tarif fiind inclusă doar cazarea.

În schimb, o pensiune de patru margarete oferă cazare, pensiune completă și masa festivă de Paște la prețul de 250 de lei pe noapte de persoană. Pensiunea are camere duble, dar și cu trei sau patru paturi și încălzire centrală, mese de biliard, teren de fotbal și de tenis. La cerere, clienții pot juca paintball sau pot face excursii și drumeții pe traseele marcate din zonă.

În ofertele lor, unitățile de cazare din zonă le vorbesc turiștilor despre faptul că Păltiniș este cea mai înaltă stațiune din România, aflată la 1.450 metri altitudine, fiind, totodată, prima stațiune montană din țară, atestată la 1894.

Cei care își vor petrece vacanța de Paște la Păltiniș pot vizita Schitul care adăpostește mormântul filosofului Constantin Noica, dar pot face și drumeții și pot ajunge în Rezervația „Iezerele Cindrelului”.

Paște 2015 la Sibiu. Cât costă cazarea la Bâlea Lac

O altă zonă atractivă din județul Sibiu este Bâlea Lac, aflată la peste două mii de metri altitudine, în Munții Făgăraș, unde datorită temperaturilor scăzute zăpada care acum măsoară peste doi metri se va păstra până la Paște.

Cabanierii din zonă profită de acest lucru și atrag turiștii cu oferte care includ schiat, săniuș sau alte sporturi albe.

Cabanele din Bâlea Lac au locuri disponibile, iar camerele pot fi închiriate la prețuri cuprinse între 190 și 280 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus.

Administratorul uneia dintre cabanele de la Bâlea Lac, Leonard Klingeis, spune că pentru Paște nu are pregătite oferte speciale la cazare, însă turiștii vor fi așteptați cu mâncăruri tradiționale.

În meniu la masa festivă de Paște se află drob de miel, ouă roșii, cozonac, dar și friptură și tocană de miel. În plus, vor fi așezate pe platou slănină, brânză proaspătă de oaie și verdețuri.

Municipiul Sibiu atrage, de asemenea, mulți turiști. De sărbători, aceștia vor putea vizita orașul, satele din împrejurimi cu biserici fortificate vechi de sute de ani și vor putea participa la Slujba de Înviere la Biserica de lemn din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Posibilitățile de cazare în municipiul Sibiu sunt extrem de variate, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Mihaela Botezatu a răbufnit la nici o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Eu...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Cum va fi influențat războiul după ce SUA au permis Ucrainei să atace Rusia cu...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
Cum arată în realitate misterioasa plajă neagră din Game of Thrones. A devenit unul dintre...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
Divorț surprinzător în showbiz! Vedeta pe care ai văzut-o la PRO TV într-un serial celebrul...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
Răcire bruscă în toată țara, de la mijlocul săptămânii, cu diferențe și de 15 grade...
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
A apărut o nouă teorie în cazul morții lui Vladimir Shklyarov! Balerinul rus ar fi...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Ciolacu, Grindeanu si Simonis s-au plimbat in străinătate în avioane private, închiriate de firma Nordis....
Structura IMENSĂ găsită pe fața ASCUNSĂ a Lunii
A murit cel mai iubit actor. Lumea e în lacrimi: Pierderea pe care o simțim...
Cea mai mare frică a lui Ceaușescu. Cum a ajuns să preia puterea totală
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Ce este viciul cardiac, boala cu care a fost diagnosticată Andreea, fiica artistului Igor Cuciuc
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Cu cât s-a vândut la licitație un ceas de buzunar dăruit căpitanului care a salvat...