Perle Bacalaureat 2014. „Două motive literare sunt că scriitorul e talentat și că n-are servici, așa că scrie și vinde romanele”
„Rolul interogațiilor retorice e să-ți răspundă cineva când nu știi unele lucruri. Doar că nu te aude nimeni, întrebarea e doar de design”
„Dacă aș putea să îmi scriu punctul de vedere și să fiu sincer cu aceste activități de îndrumare a lecturii elevilor aș spune că ele nu au niciun rost pentru că oricum nu mai citește nimeni cărți. Toți preferăm să ne jucăm jocul ăla cu păsările pe telefon (nu pot să îi dau numele că se consideră reclamă)”
„O secvență temporală este când omul se uită la ceas. Dacă se uita la o hartă era o secvență spațială și dacă punea o muzică era o secvență auditivă”
Perle Bacalaureat 2014. „O expresie modernă cu cuvântul ‘os’ este ‘iOs’. I vine de la Internet”
„Rolul verbelor la imperfect e să înțelegem că autorul era la început și nu scria chiar grozav. Mai târziu în opera artistică criticii au observat că totul a devenit perfect, mai ales verbele”
„Aș vrea să comentez, dar nu știu ce înseamnă talazurile. Consider că la română puteam fi lăsați cu dicționare și la matematică cu calculator. În alte țări așa e”
„Eminescu e cel mai mare romancier din literatură română, având poezii precum: Luceafărul…”
„Rolul cratimei face o pauză între „câte” și numărul hârtiilor”
„Rolul cratimei este de a evita iadul”
Perle Bacalaureat 2014. „Propoziție cu expresia os: Când i-am zis că îmi trebuie mai mulți bani de buzunar, tată mi-a spus că ofticosu roade osu”
„Verbele la imperfect sunt împrumutate de poeți de la olteni că ei spun cu învățai, fusei, mâncai. Și au impresia că sunt mai șmecheri dacă le scriu în textele lor”
„Nu înțeleg de ce avem poezie când toți copiii au zis că nu le place poezia. Doar așa ca să luam note mici”
„Un element al întâlnirii în contextul spațio-temporal este internetul. Pentru că întâlnirile cu scriitorii contemporani nu pot să aivă loc decât pe net, deoarece nu se coboară ei să vină să stea de vorbă prin școli”
„Virgula are aici un rol despărțitor, fiind singura care face ca versul să se înțeleagă așa cum a dorit autorul”
„Luceafărul este o stea puternică dar de fapt era el Eminescu o căuta pe Veronica Micle, cât de mult o iubea pe săraca fata”.
Perle Bacalaureat 2014. „Romanul Luceafărul este incredibil, are 175 de strofe, este cel mai lung din poezia românescă”
„Vino luceafăr blând să ne iubim nespus””
„Iubirea ce ți-o port floare albastră e mareeee, nu poate fi măsurată în cuvinte ”’
„Nu uita iubirea învinge””
„Leoaica l-a mușcat pe romancier de cap și de ochi mai târziu””.